maanantai 18. helmikuuta 2008

sanaton


Olin hieman yllättynyt (positiivisesti) Tommi lista-aiheesta. En ole mikään hirmuinen instrumental-fani. Olen aina ajatellut, että rock-bändiin kuuluu oleellisesti laulaja. Mitä tekee laulaja instrumentaali biisin aikana? Kiskoo kaljaa? Luultavasti.
Viime aikoina meillä on lähinnä soinut Shadows yhtyeen instrumentaalimusiikki, kiitos poikani ja hänen enonsa. Shadowsin musiikki ei ole kuitenkaan mieleistäni musiikkia. Jätin siis nuo mainiot miehet rautalangoilla pois listaltani. 
Muutama selitys valinnoista. Zappan biisi on sen verran riemukas biisi, että sitä ei voinut ohittaa. Se on minulle aika uusi tuttavuus, mutta on ehtinyt jo tehdä lähtemättömän vaikutuksen. Los Endos päättää Seconds out -liven pitkään Collinsin ja Thompsonin rumpuduettoon. Copelandin biisin viehätys on taas vähän vaikeampi selittää. Osittain se liitty siihen, että se oli Equalizer sarjan tunnusmusiikki (pidin sarjasta) ja osittain se johtuu Copelandin hassusti kulmikkaasta musiikista. Wasted time alkaa saada jatkokertumuksen piirteitä tässä blogissa. Mutta tämän reprisen kautta opin arvostamaan sitä varsinaista Wasted timea joka on LP toisella puolella. Lupaan etten mainitse tätä biisiä vähään aikaan. Viiden sanatoman sarjan päättää Tom Waitsin hieno tunnelmointi, joka on parhaimillaan kolmen aikaan aamuyöstä pienessä laskuhumalassa.
  
1.Frank Zappa:Peaches en regalia (Hot Rats)
2.Genesis: Los Endos (Second out)
3.Stewart Copeland: The Equalizer buzy equalizing (The Equalizer & other cliff hangers)
4.Eagles: Wasted time reprise (Hotel California)
5.Tom Waits: Rainbirds (Swordfishtrombones)

4 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Instrumentaalien kohdalla lista muuttunee vielä enemmän tunnelman mukaan kuin tavallisesti. Tuo Zappa on komea ja hauska, kuten Zappaa tuppaa olemaan. Kai se on niin, että vain häikäilemätön ja normeja uskomaton saa aikaan jotain sellaista kuin yks Frank.

Tommi kirjoitti...

Ai niin, mua älä tule varjoista syyttään...

panu kirjoitti...

Syyllinen on aina etsittävä. Ei se ole niin väliksi onko se oikea syyllinen vai ei. Zappa on kyllä hämmentävä tapaus. Siinä yhdistyy mitään kunniottamaton teinipoikahuumori mielettömään taiteelliseen kunnianhimoon ja taitoon. Ei pysty ymmärtämään.

Tommi kirjoitti...

Hyviä asioita ei noin vain ammenneta tyhjiin.