perjantai 22. helmikuuta 2008

Mikä piru minuun meni?


Tasapainon vuoksi täytyy huomioida myös kilpaileva yritys. Nyt kun Kiesus tuli hoideltua on syytä myös esitellä top viisi Perkeleen innoittamista lauluista. Perkelehän tunnetusti ilmenee monissa muodoissa ja valitsin käsittelyyn viinan, kaikista tarjolla olevista pirun juonista. Viina on rock-muusikkoja kaatavista ammattitaudeista pahimpia. Moni soittajapoika on lähtenyt taivastourneelle oman pullon kautta. Suosittu tapa on ollut tukehtua omaan oksennukseensa (John Bonham, Bon Scott, Keith Moon). Muistan jonkun luuseri jopa tukehtuneen oliivin, joka oli tietenkin drinkkilasin alkoholissa lillunut. En tiedä onko kukaan tehnyt tilastoa montako hienoa muusikkoa on hukkunut pullon perukoille. Eipä sillä kait ole väliäkään.
Joka tapauksessa Viinan kittaus ja rockin rämpyttely kuuluu yhteen. Tästä todisteena on loputtomat albumin kannet jossa nuoret miehet keikkuvat pullot kourassa tai vähintäänkin kouraisuetäisyydellä pullosta. Onnistuin jopa löytämään viiden listan alkoholiaiheisia biisejä. 
Listalla osa lauluista keskittyy asiaan eli juomiseen ja toiset taasen kertomaan viinan kiroista.
Näistä Jälkimmäisiä edustaa Thin Lizzyn Got to give it up ja Starfightersin Help me (Jossa laulun päähenkilö anelee apua tuomarilta Karalahti-henkisen sekoilun jälkeen). Ensimmäistä edustaa The Whon Whisky man ja Lynyrd Skynyrdin Whicky Rock-a-roller. Mielenkiintoinen seikka listassa on myös se, että kaksi viidestä esittäjästä on Irlannista ja molemmille irlantilaisille tällä listalla maistui paikallinen tisle. Täytynee harkita suomenkielinen vastine tälle epäreilulle monopoliaseman väärinkäytölle.

1. Thin Lizzy: Got to give it up (Black rose)
2 Starfighters: Help me (Starfighters)
3. Lynyrd Skynyrd: Whisky rock-a-roller (Nuthin' Fancy)
4.Rory Gallagher: Too much alcohol (Irish tour '74)
5.The Who. Whisky man (a Quick one)

Tämän suoran ajattelin omistaa TeHo -nimisen bändin alkoholipoliittisille ponnisteluille.

4 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Tämä on hieno lista! Olen miettinyt tuota saatanallista puolta minäkin... ensi alkkohoolia ja sitten saatanaa...

Tommi kirjoitti...

Koska TeHo keikkailee taas? Vai oliko niin, että TeHo on siitä omituinen bändi, että sen yleisönä ovat vain soittajat itse? Hyvällä nauhurilla (lue: ghetto blasterilla) yksi "keikka" ainakin nauhoitettiin. Onko muita keikkoja edes ollut?

/mek kirjoitti...

Keikkoja on toki ollut useampia, eihan TeHon kaltaista suurta sukseeta pystyisi edes muuten saavuttamaan. Yksi keikka nauhoitettiin jollain nokialaisella Panun puhelinvastaajaan ja taitaa niita kasettejakin olla kaksi?

Olin muuten aivan varma, etta Got to Give it Up kertoo huumeriippuvuudesta, mutta muistikuvaani on ehka sekoittanut Philista kertova kirja. Tokihan siina piisissa myos nenapuuterista kerrottiin, mutta paaosassa oli toki Kuningas itse.

panu kirjoitti...

TeHo:n kasetteja ei ole tainnut levitä juuri roskalavaa pitemmälle. Minun muistini luultavasti pettää, kun sanon, että noita virallisia keikkaänitteitä ei ole kuin yksi: "Are you for my brain". Kuten keikkapaitojakin on vain yksi, toistaiseksi. Ehkä pitää hankkia uus paita seuraavalta tourilta.
Mäkin, joskus ajattelin, että Got to give it up oli kokkelipoikien iltanuotiohoilotus, mutta tarkististin asian kun laitoin listaa kasaan. Ja tulkintani oli, että sekakäyttöähän siinä kehuttiin, joten kelpuutin sen listaan.