tiistai 26. helmikuuta 2008

Seuraavana aamuna...

Alkoholin syövyttämiä lauluja löytyy varsin parahultaisesti, vaikka aiheesta ei hyviä lauluja ole helppo kirjoittaa. Kovin helposti ajaudutaan yli naurettavuuden rajan. Esitän tässä vastaukseni Panun "saatanalliseen" viinalistaan. Ensimmäiseksi olisin voinut panna Marillionin alkoholismia ja juomien pakonomaista nautintaa käsittelevästä teemalevystä Clutching at Straws minkä biisin tahansa. Kertakaikkisen komea levy hankalasta aiheesta.


Faith No Moren seuraavaa aamua kuvaava paranoidinen biisi on Pattonin aiheeseen sopivan tulkinnan takia listalla. Parhaimmillaan Faith No More osaakin luoda varsin pelottavan ja hämärän tunnelman. Lynyrd Skynyrdin esittämää pultsarinäkökulmaa ei ole yhtä hienosti ja koskettavasti laulettu monesti. Marvin Gayen viinin läpi kuulemaa greipinhapanta tyttöystävän petosta en voinut jättää pois - enkä Van Halenin kotiin kannettua viskiäkään, vaikka Halenin biisissä ollaan kyllä jo kiikunkaakunrajalla. Turhien selitysen jälkeen lista on tässä:

1. Marillion: Torch Song (Clutching at Straws)
2. Faith No More: The Morning After (The Real Thing)
3. Lynyrd Skynyrd: Wino (Skynyrd's First and... Last)
4. Marvin Gaye: I Heard It Through the Grapevine (löytyy kokoelmasta jos toisesta)
5. Van Halen: Take Your Whiskey Home (Women and Children First)

3 kommenttia:

panu kirjoitti...

Hyvä yhtä vajaa sikspäkki!

Tommi kirjoitti...

Sekobäg. Tuo Van Halen on oikeesti aika hirvitys :)

Muistan tosin teini-iästä (taas!), kun joku oli muuttanut porraskäytävämme nimitaulun kirjaimia uuteen järjestykseen... Talossa asuvasta kiukkuisesta Vanhanen-nimisestä akasta oli tehty Van Halen.

panu kirjoitti...

Aika komea kakkakepponen.