maanantai 7. helmikuuta 2011

Blueskaava

Ennen kuin ehdin lukea uutisen verkkolehdestä oli hyvä ystäväni jo ehtinyt kirjoittaa minulle sähköpostin Gary Mooren kuolemasta. Sattumoisin samainen kaveri lähetti minulle aikoinaan suruviestin Phil Lynottin kuolemasta. Kirje oli pieni ruutupaperin pala, jossa luki koruttomasti: "Lynott on kuollut".
Gary Moore on minulle ollut aina sidoksissa Thin Lizzyyn. Alunperin Black Rose -albumia kuunnellessa havaitsin, että Brian Robertson oli vaihtunut Gary Mooreen. Sen takia myöhemmin levykaupassa havaitsin, että Gary oli myös tehnyt soololevyjä. Ostin Back on the Streets:in, joka tuolloin oli melko uusi. Muistaakseni yksi kesä meni hyvin tuota levyä huudattaessa. Eikä vähiten siksi, että Lynott lauloi parilla biisillä. Parasta kuitenkin oli mehevä kitarointi. En ole koskaan ollut mikään mieletön bluesdiggari, joten minulle Gary oli aina ja tulee varmaankin aina olemaan rockmiehiä.
Kuten ystäväni sähköpostissaan totesi: "Kevyet mullat"


Don't believe a word on Lynottin kirjoittama biisi. Tässä Mooren levyltä versio, joka on Thin Lizzyn versiota bluesahtavampi.

6 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Oletko huomannut nämä Elävän arkiston klipit?

Tommi kirjoitti...

Tämä on Kari Morasta parhaimmillaan. Phil-setä auttaa asiaa, mutta on kitarointi toki tyylikästä ja taitavaa. Levyllä on muuten myös hauskanniminen biisi: What would you rather bee or a wasp.

Minullekin Moore on ollur rokkia eikä bluesia. Erityisesti Victims of the Future ja Corridors of Power ovat hienoja kokonaisuuksia. Ehkä sanoissani on hieman nostalgiaa mutta siitä huolimatta.

Tuima kirjoitti...

Olen kuunnellut Moorea vähän, mutta mua puhuttellee enempi se bluestyyli, siksi tämäkin valintasi miellytti.

panu kirjoitti...

En ole niitä katsonut, joten tarvitsee tutustua. On myönnettävä, että Mooren bluesintoilu on jotenkin luontevampaa, kuin Claptonin. Pitäisi varmaan kuunnella tarkemmin Garyn bluesia...

Tuima kirjoitti...

Kokeile vaikka tätä Mooren ja BB Kingin yhteissoittoa.

panu kirjoitti...

Tämä pätkä oli entuudestaan tuttu. Hienoa soittoa.