torstai 6. maaliskuuta 2008

Oopiumia kansalle

Huomenna, työviikon päätteeksi, hyppään junaan, joka vie Tampereen filkkareille. Koska musiikki ja elokuva kuuluvat yhteen, laadin topvitosen elokuvaa käsittelevistä lauluista. On lukematon määrä lauluja, jotka panevat aivojen valkokankaan näyttämään elokuvaa. Yksi sellainen on Panun täällä johonkin listaan livauttama Blue Öyster Cultin "(Then Came) The Last Days of May". Erinomainen, mystisen road-elokuvan tunnariksi sovelias biisi, jonka loppu on avoin.

Nyt en kuitenkaan listaa biisejä, jotka kertomuksensa puolesta tai muuten ovat elokuvallisia, vaan suoranaisesti elokuvaa käsitteleviä. Yksi sellainen - hieman laajemmin katsoen - voisi olla Alan Parsonsin Sigmund Freudin uraa ja elämää seuraavan Freudiana-levyn avausraita, instrumentaali "The Nirvana Principle". Näin on tietenkin siksi, että hyvällä elokuvalla on kyky viedä nirvanaan. Olkoon tuo tamimainen nirvanaprinsiippi kehys listalleni.

Vielä ennen listaa: Tampereen elokuvajuhlat ja musiikki liittyvät tänä vuonna toisiinsa ainakin perjantain Punk-illan tai -yön takia. Pitäisiköhän vielä vetää hätäisesti irokeesi ennen matkaa ja sitten juosta kuin villi lapsi...

1. Radiohead: Exit Music (for a Film) (Ok Computer)
2. Genesis: The Cinema Show (Selling England by the Pound)
3. Neil Young: Motion Pictures (On th Beach)
4. King Crimson: Frame by Frame (Discipline)
5. Die Toten Hosen: Bonnie & Clyde (Opium fűrs Volk)

Ei kommentteja: