sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Jouluhissimusiikin selätysKävin eilen Hong Kongissa asioilla. Tämä oli pienoinen virhe, sillä joulukausi on käynnistynyt. Joka paikassa joulukoristeita ja ihmisiä vielä useammassa. Ostosparatiisessa raikaa jouluhissimusiikki ja kaupat pursuaa roinaa. Onneksi Manner-Kiinan puolella Jouluhömppä ei ole vielä kovinkaan suurta, mutta minusta näyttää, että vaurastuva keskiluokka ja rikkaat haluavat kopioda joulun piirteitä, ainakin lahjojen oston jos ei muuta. Monille keskiluokkaisille kiinalaisille amerikkalainen unelma on aivan yhtä tavoittelemisen arvoinen kuin amerikkalaisille itselleenkin. Kiinalaisille kelpaa kulutusjuhla lähes millä verukkeella hyvänsä. 
Minulle iski ihmispaljoudessa joulunalusahdistus vaikkei loskaa ja rapaa ollut mailla eikä halmeilla. Tähän tunnelmaan sopii hölkkäklassikko Chuck Berryn tapaan. Se auttaa ajattelemaan, että parasta tänäkin jouluna on olla oman perheen kanssa.

Muita ostoshölkkäahdistuksen selättäviä klassikoita voi selailla täällä.

4 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Niinpä niin, niin se hömppä leviää. Täällä joulu saa vielä odottaa. Minä en koskaan asettaudu siihen moodiin ennen kuin aattona.

SusuPetal kirjoitti...

Jiihaa, antaa muiden jolkottaa, itse voi ottaa lunkisti.
Berry rules.

Tuima kirjoitti...

Yritän aloittaa jouumusiikin kuuntelemisen mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa ja kiertää kaikenlaiset ostosparatiisit kaukaa, jouluhössötys saa kylmiä väristyksiä selkäpiihin. Tätä kuuntelin sujuvasti ja kappale sopisi erinomaisesti joulusiivouksen tahdittajaksi.

panu kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Ja rauhallista Joulukuuta.