sunnuntai 12. elokuuta 2012

Salakapakka


Taideteollisessa Korkeakoulussa (opiskeluaikoinani tunnettiin Taikkina, sitä ennen Atskina) oli ja on kai vieläkin instituutio nimeltä Kipsari. Viimeksi käydessäni se oli siistiytynyt kahvilaksi, mutta opiskellessani se oli vielä oikea salakapakka. Virallisesti tila (Pienehkö nurkka Arabian kellarisokkeloissa, pari pientä likaista ikkunaa katon rajassa) kuului oppilaskunnalle. Oppilaskunta jakoi halukkaille pitovuoroja. Viikon tai kahden pituisella vuorolla sitten ansaittiin rahaa myymällä ruokaa, kahvia, pullaa ja kaljaa. Tuotot jäivät kokonaan opiskelijalle, lukuunottamatta oppilaskunnalle maksettua vuoromaksua. Saimme ystävieni kanssa toisen tai kolmannen vuoden keväällä kahden viikon Kipsarivuoron. Niinpä raadoimme 10-12 tuntisia leipoen, ruokaa laittaen, kahvi ja kaljaa myyden. Jokaisen illan jälkeen ystäväni Esko laittoi Pink Floydin Wish You Were Here:n soimaan. Oli hienoa umpiuupuneena siivoilla ja kuulla David Gilmourin loistavaa soittoa. Toisen viikon viimeisen illan loputtua taisimme kaikki maikoilla väsyneinä, mutta onnellisina  tämän tahdissa Kipsarin pöydillä. Taskussa tuotot, jotka opiskelijabudjetissa oli muistaakseni ihan tuntuvat. Ja päässä ajatus, siitä ettei ikinä enää erehtyisi pitämään Kipsaria.

Wish You Were Here on myös ikävän karkoituslaulu. Ja siksi se soi tänä sunnuntaina. On koti-ikävä ja vielä useampi viikko ennenkuin pääsen kotiin perheen luo.Tässä versio jonka pitäisi toimia siellä missä minä en ole:Muuta salakapakkameininkiä voi aistia täällä.

6 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Mukava muisto ja hyvin kerrottu. Ja laulu on minullekin juuri sitä, mitä kuvaat. Panenkin sen pian soimaan, koska perhe on jossain etäällä.

Tommi kirjoitti...

Mukava muisto ja hyvin kerrottu. Ja laulu on minullekin juuri sitä, mitä kuvaat. Panenkin sen pian soimaan, koska perhe on jossain etäällä.

lepis kirjoitti...

Tämähän hilpeä käytännön pila oli... wish you were here... just joo :D :D :D

Jännittäviä tuollaiset salakapakat! Olen kuullut tuosta mestasta. Mukava muistelo :)

Päivän biisihän on aivan ehdoton klassikko vailla vertaa. Smooth!

Tuima kirjoitti...

Hyvä tarina :).

Koska en voinut täällä kotimaassa kuunnella valintaasi, kävin sitten kuuntelemassa David Gilmourin hienon akustisen tulkinnan:
http://www.youtube.com/watch?v=3j8mr-gcgoI

panu kirjoitti...

Jälleen kerran VPN ja kiinan palomuuri aiheutti hieman ongelmia videotarjonassa. Anteeksi ja kiitos kommenteista.

SusuPetal kirjoitti...

Työnssä raatamisen jälkeen oivallinen levyvalinta.

Ja niin nostalginen minullekin.