maanantai 8. maaliskuuta 2010

Tsoni nampö tuu

Tietenkin "Johnny B. Goode" olisi numero ykkönen. Olisi kuitenkin silkkaa typeryyttä toistaa jo julkaistu lista. Siksi esitänkin vaihtoehtoisen listan. Kuten Panu jo totesi, Johnnysta kirjoitettuja biisejä löytyy vaikka kuinka. Minä lisään viisi seuraavaksi parasta. Sopikaamme niin, jotta ei tule tappelua. Tässä on siis muutama John Doe lisää.

Koska Johnny Cashia ei saa hänen nimensä perusteella mukaan, vaikka niin välttämättä haluaisinkin, heitän ykköseksi Ry Cooderin hauskan laulun nimeltä... kuinkas muutenkaan: "Johnny Cash". Listani toiselle pykälälle astuu Pearl Jamin "Johnny Guitar". Sen voisi ottaa mukaan pelkästään nimen elokuvaviittauksen takia, mutta Eddie Vedder on taas osunut johonkin suurempaan. Kyse ei ole vain jostain Johnnysta. Kolmantena parrasvaloihin heilahtaa The Killersin "Uncle Jonny", joka "did cocaine", jos tällainen kielten sekamelska sallitaan. Toistettakoon tässä, että Killersin Sam's Town (2006) on paras vuoden 2005 jälkeen julkaistu popalbumi. Neljäs on Men At Workin "Be Good Johnny". Tällä lienee jotain nostalgia-arvoa, vaikka nämä "työssä olevat äijät" olisivatkin pöllineet jonkun hittinsä muilta. Kukapa ei olisi - tahallaan tai vahingossa. Kuka uskoo vahinkoihin? Ja sitten viides... mikäs piru se oikein olisi. No niinpä tietysti: tulihan se Johnny Cash sieltä viimein. Siis Cashin tulkinta Frankien ja Johnnyn trad.arr.-tarinasta, joka on levytetty pitkälti kolmatta sataa kertaa. Trad.arr.-tyypillä on varmaan hirmuiset rojaltitulot.

Laulut on kuunneltavissa Spotifyssa, johon astut tästä.

1. Ry Cooder: Johnny Cash (I, Flathead, 2008)
2. Pearl Jam: Johnny Guitar (Backspacer, 2009)
3. The Killers: Uncle Jonny (Sam's Town, 2006)
4. Men At Work: Be Good Johnny (Business as Usual, 1982)
5. Johnny Cash: Frankie & Johnny (The Fabulous Jonny Cash, 1958)

4 kommenttia:

panu kirjoitti...

Pitkään pidin Johnny Guitaria listassani, mutta lopulta se putkahti viiden ulkopuolelle. Vaikka Hyvä biisi onkin. On virkistävän erilainen lista.

Tommi kirjoitti...

Tarkoitus oli tosiaankin kulkea Johnny-teiden laitamia, vaikka toki mukaan tuli ihan ydinkamaakin.

Olemmeko jo raapineet listaa lauluista, joissa tavalla tai toisella seikkailee joku nimeltä mainittu nainen? (Löytyisi bändejä, joilta voisi laatia tällaisen topvitosen Esim. Rollarit.)

Tuima kirjoitti...

"And I like to complain in vain" - sen sijaan ehkä hirvein Johnny-biisi on <a href="http://www.youtube.com/watch?v=4fjRFdSba9w> System of A Downin</a>. Tai ehkä se on vain oudoin.

Kiitos, tehkää lista nais-lauluista.

Tuima kirjoitti...

Yhdet hipsukat jäi nähtävästi linkin koodista pois. Uusi yritys. vaikka toisaalta kyllähän te tämän tunnette.