sunnuntai 21. helmikuuta 2010

kaaosta päässä

Tänään on hivenen tukkoinen olo. Kävimme katsomassa H.R. Gigerin näyttelyn. Se sai minut voimaan hivenen pahoin. Sonic Youthin Dissapearer sopii minusta hyvin tähän päivään. Sonic Youth on amerikkalaisen vaihtoehtomusiikin suuria nimiä. Olen pitkään ollut ostamaisillani heidän levyjään, mutta aina ne ovat onnistuneet liukumaan sormistani, kun silmiin on osunut jokin muu (sillä hetkellä kiinnostavampi) levy. Vähän aikaa sitten sain vihdoinkin levyt pysymään hyppysissäni ja yllätyin miten komeita levyjä ne ovat. Tosin ei mitään ihan helppoa kuunneltavaa. Välillä tuntuu, että biisit ovat pelkkää meteliä. Toisaalta minusta on ollut aina kiinnostavaa ihmetellä satunnaisen ja järjestyksen rajaa. On kiehtovaa havaita miten jostakin näennäisesti kaaottisesta kuvasta tai äänimaisemasta alkaa erottaa yksityiskohtia, jotka muodostavat kuulijalle tai katsojalle merkityksellisiä muodostelmia.
Valitsemani biisi on kuulas, kaunis ja kolkko samaan aikaan. Se on vuonna 1990 ilmestyneeltä Goo-albumilta ja ei tarvitse paljoakaan pinnistellä, kun kuulee miten se on vaikuttanut 90-luvun rockmusiikkiin.
Muita kaaoksen rajamantuja paaluttavia klassikoita löytänee täältä.

9 kommenttia:

Vaiheinen kirjoitti...

Kylmää ja kuumaa samassa paketissa. Mielenkiintoinen biisi, joka toimii useammalla tasolla ja fiiliksissä.

Jael kirjoitti...

Mulle aiemmin tuntematon kappale,mutta pidin. Hyvä soundi!

irwikissi kirjoitti...

Wau! Tämä oli jotain ihan uutta ja yllätys yllätys: tykkäsin! Ihanaa rytmin vaihtelua, odotuksen tuntua ja sekametelisoppaa hyvällä tavalla. Uudestaan, kiitos! :)

Tommi kirjoitti...

Lost highway! Todella komea biisi, joka paranee loppua kohti. Ahdistavaa, jotenki goottimeininkiä, mutta hienoa. Ei ns. jätä kylmäksi.

Timo kirjoitti...

Olikin uusi tuttavuus mulle. Toi hiukan mieleen The Smithsien musaa nykyaikaisena...

Tuima kirjoitti...

Oudosti kiehtova. Sanat kaaos ja meteli saivat miettimään tovin jos toisenkin milloin kestäisi klikata play-nappulaa. Pieninä annoksina tai koko levy oikeassa mielentilassa.

lepis kirjoitti...

Ei huono! Saatan kuunnella lisää.

timbut kirjoitti...

"Here it comes again - out of the rain
Seems to have a new - kind of same
Been it playing on a - simple rhyme
The site comes alive and - speaks the mind
It turns to me and - it turns to gold
It turns to see a - the fast lane slow
..."

Kovasti miellytti musa ja sanoitus ei aavikolla ainakaan tuntunut mitenkään sekopäiseltä. Jos tää oli kaaosta niin kaunistapa ja hallittuapa yläviidenneksen pääkopissa ja sfääreissä. Hieno!

panu kirjoitti...

Ei ehkä täydellistä kaaosta edustanut tämä biisi. mutta siinä rajamailla se minusta kutkuttavasti keikkuu.