sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Syvästi moottoritietä purppuroiden

Tämän sunnuntain klassikkovalintani on Deep Purplen "Highway Star". Se on liveklassikko, jonka yhtye lienee esittänyt satoja kertoja. Biisin ensijulkaisu oli yhdellä kaikkien aikojen parhaista rock-albumeista: Machine Head (1971). Se sisältää sellaisen potpurin klassikkoutta, että oksat pois ja turhat pulinat kans. Jon Lordin Bachiin taipuva kosketinsoolo ja Ritchie Blackmoren kitarasoolo ovat valiokamaa. Paljon parempaa ei ole. Otan hatun päästä.

Alla olevassa videossa esitys saa erityistä puhtia laulaja Ian Gillanin imrovisoimista lyriikoista. Hauska video, jossa näkyy "ajan henki". Eläköön Steve McQueen!



Muut tienreunaa viistävät klassikot löydät tästä.

6 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Ou jeees!
Parasta purppuraa!

Passaisi samalle soittolistalle kuin meikäläisen tämän päiväinen, muuten.

Tommi kirjoitti...

Kyllä, niin passaisi.

timbut kirjoitti...

Soundia ei voi moittia, kovaa ja korkealta ja vfoof menoksi....
Vaan lyriikoiden kans tais käydä kuten entiselle Audi-kauppiaalle?

Tuima kirjoitti...

Tähän pitäisi varmaan suhtautua suurella vakavuudella, mutta jotenkin vain hymyilyttää. Mutta hymystä huolimatta (ehkä se on vain videon aiheuttamaa) on tunnustettava, että mienee eteenpäin tiukalla teholla ja voin kuvitella erinnäistenkin urosten painaneen highwaylla kaasua tämän räikäessä ämyreistä. Melkein pidin tästä, mutta se "Bachiin taipuva kosketinsoolo"? Ööh, ei.

tommi kirjoitti...

Timbut, tässä tosiaan on kuvaamianne Audi-lyriikoita, jotka tosin tässä yhteydessä toimivat hauskemmin.

Tuima, ööh joo, tähän ei pidä suhtautua vakavasti, sillä niin eivät tunnu tekevän esiintyjätkään. Albumin studioversio olisi ehkä ollut videoksi parempi valinta.

Ink Narrative kirjoitti...

Kyllä se kosketinsoolo on saanut vaikutteensa Bachista, vaikkei puritaani-Tuima sitä tunnistakaan ;)

Loistava valinta.