tiistai 3. helmikuuta 2009

Freud, Jung & Young


Näin viime yönä unta, jossa kävin psykoterapiassa. Uni oli pitkä ja siinä tapahtui kaikenlaista, mutta viimeisin asia siinä oli tämä terapiaistunto, jota minulle piti Neil Young. En tiedä miksi kävin terapiassa tai edes millainen terapaeutti Tohtori Young on sillä heräsin juuri istuessani terapeutin tuolille.
Voin nyt tässä tunnustaa, etten ole koskaan käynyt psykoterapiassa, vaan tämän unen tapahtumat juontavat juurensa television Terapiassa nimisestä sarjasta. Toinen uniini viime aikoina tunkeutunut Televisioihminen on David Attenborough. Tai itseasiassa hänen esittelemänsä käärmeet, joiden myrkylle koetin puoli yötä kehittää vastalääkettä. En halua edes ajatella mitä Tohtori Freud (tai Young) asiasta ajattelisivat, mutta sen verran ajattelin terapoida itseäni, että listaan unenomaisen top vitosen.

41. The Beatles: Good night (The Beatles, 1968)
Tässä klassisessa siirapissa pää uinuu tyynylle tiukasti liimaantuneena vaikkei McCarteneystä pitäisikään. "Close your eyes and I'll close mine, Good night, sleep tight, Now the sun turns out his light, Good night, sleep tight, Dream sweet derams for me (Dream sweet), Dream sweet dreams for you"
566. Neil Young: After the gold rush (after the gold rush, 1970)
Tohtorin oma tuotos on varsin vahvaa unenomaista hoipertelua: "All in a dream, all in a dream, The loading had begun. They were flying Mother Nature's Silver seed to a new home in the sun."
23. Aerosmith: Dream on (Aerosmith, 1973)
Tietysti on niinkin, että englanninkielen köyhyyden vuoksi tämä laulu ei kehoita unien katsomiseen, mutta en ole kuulevinani.
175. Stephen Stills: Dreaming of snakes (Just roll the tape April 26, 1968 |2007|)
Nimi kertoo kaiken.
401: The Cult: 83rd Dream (Dreamtime, 1984)
Ankea kasariuni, jonka nähtyään herää pää painavana ja lakanat hiestä kosteina.
000:Tom Petty: Wake up time (Wildflowers, 1994)
"And it's wake up time, Time to open up your eyes, And rise and shine"

3 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Mahtava lista, kertakaikkiaan. Freud-sedällä tosiaan saattaisi olla käärmeistä jotain sanottavaa. Mutta mitä nuo numerot ovat? Menikö minulta jotain ohi?

panu kirjoitti...

Numerointi oli vain unen logiikkaa. :=)

Tommi kirjoitti...

Niin niin, ja siksipä mukana on kuusi kipaletta... topvitosessa.