lauantai 13. syyskuuta 2008

Paskaa sataa


[Ensi pieni huomautus. TÄMÄ on nyt yläviidennen 100. JULKAISTU blogihuomio. Edellinen mainitsemamani 100 rikkoontuminen sisälsi kaksi julkaisematonta tekstiä. Pahoittelen smokkinsa turhaan vuokranneille tapahtunutta.]
Tommin heittämä paskan päivän lista oli hieno. Siihen on pakko vastata, koska se ikävän hyvin resonoi viimeaikaisten kokemusteni kanssa.
Tämä päättynyt viikko on ollut elämäni skitsofreenisimpiä työviikkoja. Olin työmatkalla Kaliforniassa. Se ei sinänsä riitä skitsoiluun. Sain paskaa niskaani Suomesta, mikä tarkoitaa huonojen uutisten kasaantumista hotellihuoneen lattialle, jonka jälkeen on jotenkin kerättävä itsensä ja astuttava huoneesta ulos aamiaiselle ja töihin. Itse tehty työ oli äärimmäisen antoisa ja positiivinen kokemus. Se peitti alleen kaiken sen paskan, jota oli telekommunikaation keinoin kipattu hotellihuoneen kokolattiamatolle. Siksi tämä skitsofreninen tunne. Siksi top 5 on kaksi jakoinen, mutta koska on kyseessä pariton luku 5 jompi kumpi, paska tai hunaja vie voiton. Katsotaan miten käy.

The Rolling Stones ei ole millään muotoa suosikki bändejäni, mutta tällä viikolla sattumalay tämä Doo Doo Doo Doo Doo biisi sopi tunnelmiin kuin nenä kokainiin. Sekä pessimistisen tunnelman takia, että kuuntelimme Goats Head Soup levyä ajellessamme Kalifornian leveitä moottoriteitä. Jostain syystä romantisen sieluni sopukoissa yhdistän amerikkalaisen autokulttuurin rock-musiikkiin ja Kalifornian tie ovat kamalia ilman sitä.
Red Hot Chili Peppersin Under the bridge on minulle jotenkin lohdullinen biisi, kun menee huonosti. 
Soul Asulymin biisi muistuttaa maailman epäoikeudenmukaisesta todellisuudesta hauskalla tavalla.
QuickSilverin Happy trails saa naivilla otteellaan hyvälle tuulelle ja ajattelemaan pääsyä pois läjän uumenista.
Won't get fooled again on ollut minulle aina sellainen tyly taisteluhuuto, joka auttaa olemaan antamatta periksi kaikenmaailman paskalle, jota niskaan kipataan.

1. The Rolling Stones: Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)  (Goats Head Soup, 1973)
2. Red Hot Chili Peppers: Under the bridge (Blood, sugar sex, magic 1993)
3. Soul Asylum: Nice Guys (Don't get paid) (Soul Asylum and the horse they rode in on, 1990)
4. QuickSilver Messenger Service: Happy trails (Happy Trail, 1969)
5. The Who: Won't be fooled again (Who's next, 1971)

2 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Why does it always rain on me...

panu kirjoitti...

Asiaan kuuluva kysymys. Ei kai saisi olla liian subjektiivinen...