maanantai 12. toukokuuta 2008

Lyhyestä progevirsi kaunis

Vastavetona Tommin mainiolle Progelistalle, ajattelin pistää top 5 -listan progebiiseistä, jotka ovat alle tuon tärkeän viisiminuuttisen. Jätän myös selitykset lyhyiksi, jotta tyyli olisi eheä. Olen muistaakseni alunperin innostunut Progesta Genesiksen Harold the Barrel viekoittelemana. Ja vieläkin minusta nämä lyhyet pikku vedot mammuttiteosten väleissä ovat hauskoja vastakohtia haudanvakavalle musiikilliselle masturbaatiolle. ja kyllä: tulkitsin Proge suhteellisen väljästi, sillä tosiasiassa minun progekokoelmani on aika pieni.

1. Genesis: Harold the Barrel (Nursery crime)(2:59)
2. Pink Floyd: Pigs on the Wing (part one) (Animals) (~1:00)
3.Yes: White Car (Drama)(1:21)
4. Rick Wakeman: Catherine of Aragon (Six wives of Henry the VIII)(3:45)
5. Rush: Lakeside park (Caress of steel) (4:07) 

3 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Lyhyet eheyttävät - tai pareminkin tilkitsevät - levyn kokonaisuutta mukavasti. Vaikka toki tuntuu siltä, että tänä päivänä lyhyt ei voi olla progressiivista vaan pelkästään taloudellisen voiton maksimointia. Nopeus, nääs. Tai kai lyhyyden voi "kuulla" toisinkin. Mutta tuo Yesin White Car on yliveto.

Anonyymi kirjoitti...

On joitakin musiikkilajeja, joita en ymmärrä millään tavalla, mm. fuusiojazz ja proge. Täydellinen aukko musiikillisessa sivistyksessä.

panu kirjoitti...

Minulle suurin osa modernista jatsista menee yli hilseen (mukaan lukien fuusio- ja free-jazz). Hmm...tunnen uuden top 5 kehittyvän vaivaisissa aivoissani...