sunnuntai 16. marraskuuta 2008

"Soita isi se porolaulu"


Tein tässä gallupia 8-14 vuotiaiden nuorten parissa. Kysyin lapsiltani heidän mielestään viisi parasta biisiä isin levyistä. Olen luultavasti vaurioittanut molempien lasteni musiikkimakua pysyvästi, joten nyt on hyvä hetki arvioida vahinkojen määrää ja laatua.
Kuuntelen kotona paljon musiikkia ja ihme olisi, jos ei jotkut laulut jäisi lasten mieliin. Muistan tyttäreni, joskus kolmen tai neljän vanhana, laulelleen sujuvasti koko Ultrabran tuotannon läpi (lukuunotamatta kuka haluaa? biisiä, jonka aina sensuroimme). Muistan myös hänen kerran laulelleen The Who:n Who are you biisin onomatopoeettisia osuuksia ("hu hu hu huu..."). Nyttemin on teiniytyessään on hänelle alkanut tulla omia levyjä minulta "lainattujen" joukkoon. Myös poika on aina silloin tällöin ilmoittanut pitävänsä jostakin laulusta ja esittää aina silloin tällöin toiveta. Esimerkiksi parivuotiaana hän pyyteli alinomaan: "soita isi se porolaulu" tarkoittaen Queens of the Stoneage:n No one knows. Poikani käännösvirhe johtunee videosta, jossa kaksi peuraa ajelee ympäri maakuntaa avolava-autolla. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan enää kuulu listalle kuten alta käy ilmi.

Venlan Top 5:
1. Green day: Give me Novocaine (American Idiot, 2004)
2. Linkin Park: Crawling (Hybrid theory, 2000)
3. Von Hertzen Brothers: Kiss a wish (Approach, 2006)
4. Deerhoof: +81 (Friend Opportunity, 2007)
5.Emiliana Torrini: Jungle Drum (Me and Armini, 2008)

Aapo Top 5:
1. Deerhoof: I believe E.S.P. (Friend Opportunity,2007)
2. Foo Fighters: Let it die (Echoes, Silence, Patience & Grace, 2007)
3. Green Day: American Idiot (American Idiot, 2004)
4. Eagles: Earlybird (Eagles, 1972)
5. Egotrippi: älä koskaan ikinä (Matkustaja, 2003)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ultra bra lienee ainoa, joka on minulta siirtynyt lasten kuunteluun, tosin Beatleskin on alkanut hieman kiinnostaa. Tosin Green Day on mennyt myös ja Honorary Titlen levyt on pitänyt möykän kanssa hakea pois lastenhuoneesta. Pitääkin kerätä voimia, että uskaltaisi kysäistä mitkä äidin kappaleet miellyttävät jälkikasvua - eleensä reaktio soittamaani musiikkiin on liki aina "ee-iii taa-aas, yäk".

Tommi kirjoitti...

Minun poikani on vielä siinä iässä, että kysyessäni, onko laulu hyvä, vastaus on "on". Samaten jos kysyn, onko laulu huono, vastaus lienisi "on". Niinpä minun täytyy odottaa vastaavan listan laatimisessa. Sen sijaan vaimolta voisi kysyä viittä parasta biisiä...