lauantai 22. marraskuuta 2008

Satumainen lauantai

Tänään on hyvä päivä. Eilen saapuneiden vieraiden jäljiltä lämmittää. Aurinkokin paistaa, pieni pakkanen piristää ja alla on uusi työtuoli. Voisin tietenkin kirjoittaa tuolista, jolloin kohteena olisi varmasti ainakin Nitsin ”Bauhaus Chair”. Päivä on tähän asti ollut kuitenkin kaikkinensa niin mukava, että tyydyn lyhytsanaisesti esittämään listan viidestä tämän päivän tunnelmaa kuvaavasta laulusta. Nyt iTunes syöttää korviini Eddie Vedderin mainiota Erämaan armoille -elokuvan (Into the Wild, Sean Penn 2007) soundtrackia. Jätän sen kuitenkin rauhaan enkä räppää listaan mukaan. Ehkä joskus toiste.

Kaikki valitukset omasta fiiliksestä tai alla olevan listan ”vääryydestä” saa raaputtaa kommenttilaatikkoon.


1. Nick Drake: Saturday Sun (Five Leaves Left, 1969)
2. Bush: Come Down (Sixteen Stone, 1994)
3. Nick Cave and the Bad Seeds: Wonderful Life (Nocturama, 2003)
4. Fish: The Company (Vigil in a Wilderness of Mirrors, 1990)
5. Kemopetrol: Everything’s Fine (Everything’s Fine, 2002).

Video: Nick Drake, Saturday Sun


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pisteitä Nick Drakesta! Hieno kappale, tosin oma suosikkini kokonaisuudessaan on Pink Moon.

Arkisen hyvälle tai OK:lle ololle on äkkipäätään vaikea keksiä hyvää viiden listaa, mutta levylautaelle voisin tänään laittaa pyörimään Ellaa, Dylania tai Over The Rhinea.

Tommi kirjoitti...

Nick on erinomainen, mutta vaatii oman tunnelmansa, kuten listani toinenkin Nick. Sen sijaan Dylen ja muutama muu tosiaan menisi milloin vain. Listani ovat jo varmaankin näyttäneet jälkiä siihen, mitä tuo "muutama muu" voisi olla.