torstai 6. marraskuuta 2008

Lagom bra top fem

Pakkohan tähän oli vastata vaikka Tommi teki loistavan ennaltaehkäisevän iskun listaamalla top 5 Bo kaspersin levytyksistä. Minulla on nimittäin tasan yksi ruosinkielinen levy ja se on Bo:n i centrum. En siis voi listata samalla periaattella, joten tyydyn listaamaan parhaat rupiruotsalaiset levytteet joita minulla on esityskielestä piittaamatta, sillä uskon vakaasti, että sosiaalidemokratian, falun korvin ja Volvon pyhä kolminaisuus kuultaa läpi englanniksikin esitettynä (sitä paitsi Ruotsi on Euroopan toiseksi amerikkalaisin maa heti Suomen jälkeen). Yhdellä raidalla on sentään ruotsinkielinen nimi vaikka onkin instrumentaali. Olkoon se kunnianosoitus lapsuuteni ruotsikieliselle kotikaupungilleni, Paraisille (Pargas). 
 
Och så ska vi sluta med listan:
1. The Fleshquartet: Det mest fantastiska (Goodbye Sweden, 1990)
2. Backyard babies: Hey, I´m sorry (Total 13, 1998)
3. The Sounds: Living in America (Living in America, 2002)
4. The Soundtrack of our lives: 21st century rip off (behind the music)
5.  The Spitts: Measurement Johnny (Eight speed improved tracks-EP, 2001)

P.S.
Tein nopean kielitieteellisen tutkimuksen levykokoelmiimme ja huomasin, että ruotsin kielisten levyjemme määrä on sama kuin italian ja unkarin kielisten. Kaikkia löytyy kaksi. Tämä sensaatiomainen löytö pakotti arvioimaan top femmani uudestaan. Toinen ruotsin kielinen levymme on Tomas Ledinin Gränslösa. Se löytyy hyllystämme, koska vaimoni on joskus sen ostanut. Vaimoni ansioista voin listata umpiruotsalaisen top viitosen.

Samma på svenska:

1. The Fleshquartet: Det mest fantastiska (Goodbye Sweden, 1990)
2. Bo Kaspers orkester: undantag (i centrum, 1998) 
3. Tomas Ledin: Sensuella Isabella (Gränslös, 1982)
4. Bo Kaspers orkester: bröllopsresan (i centrum, 1998)
5. Tomas Ledin: Sommaren är kort (Gränslös, 1982)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisivat mitkä italian ja unkarinkieliset levyt hyllystäsi löytyvät. Meillä jo Lisa Ekdahlin levyt ja yksi Bo Kaspers ohittavat viiden mmärän. Kai.

Tommi kirjoitti...

Tomas Ledin? Hohhoijaa ja "kesä on kortti".

Minulta löytyy luultavasti levyhyllystä vain yksi ainoa biisi italiaksi: Rolling Stonesin esittämä italiankielinen versio As Tears Go Bysta. Se on kuriositeetti, mutta kuitenkin aikamoinen. Panulta löytynee Gianna Nanninia ainakin. Ai niin, kelpaako Ennio Morricone...

Unkariksi minulta ei löydy yhtään, mutta tsekiksi löytyy neljä levyä, joista kaksi on erinomaiselta orkesterilta nimeltään Buty. Mistäköhän niitäkin levyjä löytäisi lisää?

Anonyymi kirjoitti...

Buty? Koskaan kuullutkaan. Minä haluaisin erinomaisen puolalaisen blueslaulajan Elżbieta Mielczarekin levyn... Kasetilta taitaa löytyä, jos kaveri on palauttanut lainaamansa.

Morricone tietty on italialaista ja jos se lasketaan, niin niitähän meiltäkin löytyy. Enemmän kiinnostavat nuo unkarilaiset. Huima arvaus vie Márta Sebestyéniin.

En kykene kuvittelemaan Mickiä laulamassa italiaa. Löytyisöhän tuubista?

panu kirjoitti...

Tommi muisti oikein, että pari Gianna Nanninin levytettä löytyy hyllystäni. Jos Morricone lasketaan italialaisiin, niin sitten Unkarilaiset levyni jäävät jumbosijalle svedupellelevyjen kanssa. Unkarilaista musiikkikulttuuria edustaa hyllyssäni Piramis ja Hobo Blues band -nimiset kokoonpanot.

Anonyymi kirjoitti...

Mun vinyyleistä löytyy vieläkin kummallisemmilla nimillä varustettuja unkarilaisia bändejä ja mulla on jopa hyvä unkarilainen rockooppera István a Kiraly, jota tietenkään en voi kuunnella kun levysoitin on vaihteeksi vain sisustuselementti. Noista sinun en ole koskaan kuullutkaan.

panu kirjoitti...

Mun äitillä on muistaakseni sekä levynä, että videona tuo Istavan kuninkaan seikkailut. Olen joskus joutunut kuuntelemaan otteita kyseisestä rockooperasta. Piramiksellä on kait juurensa tukevasti sosialistisessa ajassa, muuta en oikein tiedä siitä. En ole varmaan 20:neen vuoteen kunnellut noita levyjä. En edes muista miksi ne ovat minulle päätyneet.