sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Woke up this morningOlen viikonloppuna katsellut maalin kuivumista. Syy tähän hurjaan adrenaliinijuhlaan on pieni maalausprojekti kotona. Aloitellessani maalauspuuhaa valitsin levylautaselle puolihuolimatomasti Nazarehtin Razamanaz levyn. Se kuullosti pitkä tauon jälkeen niin hyvältä, että koko maalausprojekti tuli sudittua Nazerethia kuunnellen. Siitä oli sitten lyhyt matka tähän listaan.
Woke up this morning on niin hieno blues parodia-pastissi. Siinä Kundi herää aamulla ja huomaa, että koira ja kissa ovat kuolleet, naapurit vihaa ja vähän myöhemmin talokin palaa poroksi. Tämä kaikki ensimmäisessä säkeistössä. Biisiä kuunnellessa oma elämä tuntuu aina niin helpolta, vaikka hetkeä aikaisemmin olisi kuinka ketuttanut.  
Not Faking it löytyy hienolta loud'n'proud levyltä. Sillä on kaksi hieno coveria. Joni Mitchellin This flight tonight ja Bob Dylanin The Ballad of Hollis Brown. Ne eivät kuitenkaan mahtuneet listalle.
Nazareth on mielestäni yksi parhaista coverbiisien levyttäjistä. Siksi oli vaikea valita jonkun niistä listalleni. Tällä kertaa oli Nils Lofgrenin Crazy Horse aikona kirjoittama biisi Beggars Day. Nazarethin version on todella tyly ja raaka ja toimii minusta paremmin kuin yksikään Nilsin versio.
Jet Lag on mitä mainioin rock kiertolaisen elämän kuvaus (itseasiassa yksi bändin monista).
Viimeisenä listalle tällä kertaa mahtui Vigilante man, jossa Manny (Manuel) Charlton soitta komeasti slide-kitaraa.
1. Woke up this morning (Razamanaz, 1973)
2. Not faking it (Loud 'N' proud, 1974)
3. Beggars Day (Hair of the dog, 1975)
4. Jet lag (Rampant, 1974)
5. Vigilante man (Razamanaz, 1973)2 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Tuo Vigilante Man on todella onnistunut. On ainakin erilainen kuin alkuperäinen. Woodyn hiekkapöly-keuhkoon-tyyppinen rouheus on ehkä kuitenkin omaa luokkaansa.

panu kirjoitti...

En muista kuulleeni alkuperäistä. Mutta Woody Guthrie on kova luu, joten lienet oikeassa.