perjantai 4. heinäkuuta 2008

Muuttolista


En halua ottaa  mitään vastuuta tai kunniaa tommin muuttoon liittyvästä listata. Tosiasiaon, että olen noudattanut seuraavanlaista muuttorituaalia: Kun muutto tapahtuu, stereot ovat viimeisten pakattavien tavaroiden joukossa. Ennenkuin stereot erotaan valtakunnan verkosta, soitetaan Queen:in Leaving home ain't easy. Kun omaisuus on kannettu sisään uuteen asuntoon, kytketään stereot ensin toimintakuntoon ja kaiuttimista kajautettaan Madness:in Our House. Tämän tradition opin omalta isoveljeltäni (tosin isoveljeni on soittanut tulobiisinä jonkun muun kuin minun valitsemani). Olen myös koettanut tätä ikiaikaista riittiä siirtää Tommille ja se lienee innoittanut Tommin viimeisintä listaa.
Kahdella biisillä ei vielä Top 5 listaa valmiiksi saada. Ei hätää, eiköhän tuohon kolme sopivaa muuttolaulua mukaan saada.
Ensimmäinen tästä kolmen toppauksesta on itse asiassa toiminut Madness:in vaihtoehtona muuttorituaalissa riippuen muuttomiehen mielentilasta. The Cinematic Orchestra on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta to build a house sopii tähän listaan, kuin rakko muuttomiehen kämmeneen. Melankolisen sävynsä vuoksi saatan tulevissa soittaa sen toiseksi viimeisenä lähtöbiisinä. Jostakin tämä Waits:in laulu itsensä listalle änkesi. Se sopii hyvin tunnelmansa takia tuon edellisen perään. Ehkä alitajunnassani tunnen muuttamisen haikeaksi puuhaksi. Tiedän sen kokenuksesta myös rasittavaksi.

1. Queen: Leaving home ain't easy (Jazz 1978)
2. Madness: Our House (The Rise & Fall 1982)
3. Crosby, Still, Nash & Young: Our House (Déjà vu 1970) 
4. The Cinematic Orchestra: To build a Home (Ma Fleur 2007)
5. Tom Waits: Come On Up To The House (Mule Variations 1999)

2 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Hämmästyttävää, mobiililaajakaista toimii... ainakin vielä. Pitäisi kai laatia lista siitä, mitä uudessa kodossani ensiksi kuultiin stereoista. Huomasin muuten, että en tehnytkään varsinaista muuttolistaa, vaan vain kotilistan. Olinpas kömpelö. Sinun listasi on kiehtova.

panu kirjoitti...

Onneksi olkoon. Huomasin listoittaessa, että muuttolista oli muuttunut yleispäteväksi kotilistaksi, mutta laiskana miehenä pysyin valitulla tiellä. Kiehtova voi olla paha asia. :)