perjantai 28. marraskuuta 2008

Psykedeelinen perjantai

Julistan täten Psykedeelisen Perjantain suljetuksi.
Grateful Dead: Viola Lee Blues (Grateful Dead, 1967)
En ole huomannut mitään äläostamitäänperjantaita. Taisin vahingossa olla ostamatta mitään. Eilen innostuin kuuntelemaan Pink Floydin vanhoja levyjä More ja Obscured by clouds. Päätin pitää Psykedeelisen Perjantain töissä. Tuumasta toimeen ja nappia huuleen (vain kuvainnollisesti).
The Birds: Eight miles high (Fifth Dimension, 1966)
Olen jostain syystä tuntenut aina voimakasta kaukokaipuuta 60-luvun Kaliforniaan. En osaa täysin tätä selittää, mutta myönnän joskus ajatelleen, että olen syntynyt noin 20 liian myöhään. Ja väärään maahan. En kuitenkaan tunne itseäni kulttuuritransvestiitiksi. On mahdollista, että nuorella iällä nähdyt elokuvat (Zabriskie point, Easy Rider, Vanhishing point, Birdy[Robert Altmanin elokuva, ei se kasaripläjäys]) ovat vaikuttaneet hipahtamiseeni.
Siinä
Jefferson Airplane: White Rabbit (Surrealistic Pillow, 1967)
sieniä
popsiessani päätin
sitten
kirjata
Quicksilver Messenger Service: Maiden of the Cancer Moon (Happy Trails, 1969)
viisi parasta
psykedeelistä biisiä.
En laita niitä mihinkään järjestykseen, koska kosmiset voimat osoittavat itse kullekin oikean järjestyksen.
Pink Floyd: Nile Song (More, 1969)
Julistan Psykedeelisen Perjantain avatuksi.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kultivoitunutta psykedeliaa (jos noita nyt voi peräkkäin laittaa) myös tekstissä.

Tommi kirjoitti...

Kosmiset voimat, wtf? Sinun rationaalisuuteen vääntyvästä suustasi tuo ilmaus kuulostaa hilarioukselta, mutta ei siltä hiireltä. Mutta ehkäpä nuo "kosmiset voimat" saivat sinut kirjaamaan tämän perin "kauas" vievän tekstin, sillä psykedelia on ollut minun mielessänikin - jos ei muuten, niin ainakin listauskohteena. Ja vielä: elokuvista "Trip" on aikamoista psykedeliaa...

panu kirjoitti...

Kiitos kehuista, Tuima. Tommille voin lainata Chris Robinsonia (Black Crowes): "I'd write a song about Drag racing, if I knew anything about Drag racing, so I wrote a song about cosmos instead. Smile at the cosmos and the mothafuckin' cosmos smiles back at ya"
Peace.

irwikissi kirjoitti...

But how about The Doors???

Onko psykedeelistä 60-lukua ilman Doorsia?

Joillekin on, minulle ei...

panu kirjoitti...

Doors olisi ehkä pitänyt ahtaa mukaan, mutta jostain syystä se ei tällä kertaa mahtunut top vitoseeni, vaikka on minulle tärkeä bändi.