lauantai 14. kesäkuuta 2008

Elitismin top 5




Pohtiessani lämppäribändien top-5:ta keksin myös listata parhaat keikkapaikat, joissa olen ollut. Samassa tajusin, että se saattaa myös ulkopuolisesta näyttää snobbailulta, mutta ajattelin kuiten ottaa riskin ja listoittaa. Lukijan kutsun vapaasti ristiinnaulitsemaan ja heittämään ensimmäisen kiven, jos siltä tuntuu.
Hollywood bowl oli todellinen kokemus: Hieno bändi soittaa pehmeässä Kalifornian illassa, lentokoneita risteilee taivaalla matkalla jonnekin. Ympärillä kaartuu Hollywoodin rinteet muodostaen luonnollisen amfiteatterin. Royal Albert Hall on itseasissa aika kaunis sali. Tunnelma oli aika luokkatietoinen. Tämä oli ensimmäinen paikka, jossa muistan nähneeni ihmisiä yksityisaitioissa juomassa shampanjaa rock-konsertissa. Tästä huolimatta tunnelmaa riitti. En ole ihan varma tuosta Pariisilaisen rock-klubin nimestä, mutta se sijaitsee ihan Pigallen sydämessä. Rupinen, ränsistynyt pieni sali, jossa on aika mainio tunnelma. Kipsikeruubit tiraa yleisöä katosta ja kaljaa myydään reiässä olevasta seinästä. Tampereen ylioppilastalo on myös mukava nukkavieru keikkapaikka. Se on myös niin pieni, että tunnelma on takuuvarmasti intiimi. Viimeisenä listassa on Falkoner Salen, jossa ei ole mitään ihmeellistä, mutta Neilin soolokeikka oli niin hieno kokemus, että se oli pakko laittaa listan hännille. Ja mainitsipa Tommi asiasta omassa Niilo-listassaan.

1. Hollywood Bowl (Tom Petty)
2. Royal Albert Hall (Eric Clapton)
3. Elysé Montmartre (Blue Öyster Cult, Black Crowes)
4. Tampereen ylioppilastalo (Kashmir, Tom Russel)
5. Falkoner Salen (Neil Young)

6 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

No joo, miten olisi Kåren, Nosturi, Kokemäen edesmennyt Metro...

panu kirjoitti...

Kåren on kieltämättä klassikko.

Tommi kirjoitti...

Kåren on erään ilmiannon mukaan Suomen ainoa paikka, jossa rumpali joutuu soittamaan ilman paitaa, koska - 700 hengen mestaan otetaan sisään 900. Tiedätkö, mikä bändi ilmoitti näin?

Tommi kirjoitti...

Paradiso Amsterdamissa on mainio mesta. Siellä tuli vuonna 1997 koettua Beautiful South 30 asteen helteessä. Sisällä oli ki ainakin 45. Laulajapojat vetelivät stemmojaan pitkät mustat poplarit päällä. Nainen lauloi vähemmissä vaatteissa... Tuo oli muuten syntymäpäivänäni tuona vuonna.

panu kirjoitti...

Arvaan, että CMX. Ainakaan se ei voi olla Teho. Paradiso kuullostaa nimensä mukaiselta. Sainpa kuin sain vedetty sut mukaan tähän elitistiseen menoon. :)

Tommi kirjoitti...

Suuri persereikä se oli. Elitismiin sanon, että höpöhöpö.