sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Amerikan herkkuva

Esikoiseni halusi tehdä pannareita, niitä amerikkalaiseen aamiaseen kuuluvia (pancakes). Koska pannukakut vaativat kaverikseen pekonia, munia ja vaahterasiirappia ja jonki verran valmistusaikaa, ajattelimme aloittaa tämän vuoden ensimmäisen sunnuntain tyylillä ja isolla aamiaisella. Siitä se se sitten lähti: kohti ranskalaista kauppaketjua ostamaan japanilaista pannukakku-mixiä, kiinalaista pekonia ja munia, amerikkalaista vaahterasiirappia. Tämän periamerikkalaisen aamiasherkun kanssa tarjoillaan tietysti amerikkalaista musiikkia.
Hankin itselleni uuden puhelimen (elämäni ensimmäinen oma matkapuhelin). Siinä toimii Spotify ja olen siinä kuunnellut kasaamaani 70-luku soittolistaa. Jostakin syystä siinä olevat biisit imivät minut mukaan ja olen kaivellut lisää minulle tärkeitä 70-luvun biisejä. Voi olla, että vieraassa ympäristössä turvaudun valheelliseen nostalgiaan, mutta viis siitä. Niinpä yhdistän nämä kaksi asiaa tänä sunnuntaina ja valitsi klassikoksi amerikkalaisen biisin vuodelta 1975: Kansasin Song For America.


Jos lukijalla on kiinnostusta progea (tai 70-luvun muotia) kohtaan voi tästä kuulla Song For American livetaltiointina vuodelta 1974. Hämmästyttävän komeasti soitettu. Muussa tapauksessa voi olla parempiakin tapoja kuluttaa kymmenen minuuttia sunnuntaita.


Muut aamiasvaihtoehdot löytyy täältä.

7 kommenttia:

Ink Narrative kirjoitti...

Mainiot aamiaisvaihtoehdot :)

Hirlii kirjoitti...

Tämäkkää aamiashetkeä ! Proge täydentäköön ateriahetken ja vuoden ensimmäisen tavissunnuntain.

Tommi kirjoitti...

Tätä paremmin tuskin kymmenminuuttista voi kuluttaa. Aivan mahtava klassikko. Kulutin tähän itse asiassa 20 minuuttia... Kiitos siitä, kuoma.

Tuima kirjoitti...

Ei tämä huono ole millään muotoa, ihan kuunneltavakin, mutta ei sellaista mitä itse valitsisin kuunneltavakseni. Tosin keskikohdan instrumentaaliosuuksien kohdalla melkein voisin harkita asiaa.

hyvää uutta vuotta sinne kauas!

Anonyymi kirjoitti...

Pannareita Kansasilaisittain maustettuna! Upeaa musisointia ja herahtipa vesi kielelle.

Anonyymi kirjoitti...

Latasin 70-luvun listasi ja yllätyin! REO Speedwagonia... Eikö se nyt ole sitä Aivan Omaa Räpellys -musiikkia ;D

Hyvää Uutta Vuotta, Panu!

panu kirjoitti...

@lepis olet osittain oikeassa. REO oli 80-luvulla nimenomaan AOR:ää. Mutta vielä 70-luvulla yhtye teki varsin rockaavia albumeja. Mutta joukossa on paljon huttuakin.
@tommi epäilinkin, että saattaisit käyttää parikymmentä minuuttia sunnuntaiaikaa tähän.
Kiitos kaikille uuden vuoden toivottajille. Hyvä, että pannarit maistui.