sunnuntai 2. tammikuuta 2011

2010

Tommi listasi oman näkemyksen viime vuoden parhaista albumeista muutama viikko sitten. Taisi laittaa sen Naamakirjaan. Itseasiassa hänen lista oli kymmenen albumin mittainen. Tosin sanoen minun listani on todella surkea vastine:

1. Pearl Jam: Live in London, England 06-25-2010
2. Black Mountain: Wilderness Heart
3. Fang Island: Fang Island
4. Jakob Dylan: Women+Country
5. Neil Young: Le Noise

Pearl Jamin Lontoon konsertin taltiointi päätyi ykköseksi osaksi sen takia, että olen yksi 50000:sta, joka laulaa Eddie Vedderin kanssa. Black Mountain uusi levy on musiikillisesti edellistä parempi. Se jatkaa edelleen samoilla linjoilla kuin In the Future-levy, mutta biisit ovat melodisesti taitavampia. Fang Island oli minulle viime vuoden löytö. Minulla on ollut erään ystänä kanssa tapana vaihdella uusia kiinnostavia levyjä. Häneltä sain Fang Islandin levyn. Tykästyin välittömästi bändin yltisepursuavaan soundiin. He kuvaavat itse sitä lauseella: "everyone high-fiving everyone". Jakob Dylanin toinen soololevy on ensimmäistä monimuotoisempi. Se ei ole minusta aivan yhtä intensiivinen kuin ensimmäinen, muttei häviä paljon. Neil Young on hämmästyttävä ukko. Uusin levy Le Noise on rohkea veto: riisuttu äänimaailma luodaan sähköisellä kitaralla, Niilon laululla ja muutamalla Daniel Lanois:in luomalla efektillä. Hieno suoritus.

Poimin yhden laulun jokaiselta levyltä listaksi Spotifyhin, jos haluaa lähemmin tutustua mielestäni viime vuoden kiinnostavimpiin levyihin. Pearl Jamin liveä ei ole Spotifyssa, joten valitsin yhden konsertin kohokohdan toiselta liveltä.

Hyvää Uutta Vuotta.

1 kommentti:

Tommi kirjoitti...

Hyvä lista, hyvä lista. Kyllä viisi riittää. Tämähän ei ole yläkymmenennes...