sunnuntai 29. elokuuta 2010

Linja-autossa on tunnelmaa


Olen tällä viikolla kuunnellut Bob Dylan-pastissielokuvan , I'm not there, musiikkia. Siinä on muutama aivan loistava versio Dylanin biisestä. Se on ollut aika hauska tausta bussimatkoilleni täällä vielä varsin minulle omituisessa ympäristössä. Goin' to Acapulcon tunnelmassa on jotakin sydäntäsärkevän surullista, vaikka siinä lauletaanki, että "I'm goin' to have some fun". En tiedä Jim Jamesista mitään, mutta taustalla soittava Calexico on mainio porukka, joka sekoittelee amerikkalaista ja latinomusiikkia hauskalla tavalla.

Muita bussimatkan ääniä voi kuulla täällä.

11 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Klassikko? Ainakin surumielinen ajaton veto. En ollut kuullut aiemmin, mutta ihan mielelläni kuuntelin nyt.

Tommi kirjoitti...

Melankolista musiikkia matkalla Acapulcoon... Kiinassa. Minkälainen on Kiinan Acapulco? Mutta biisi on hienbo, silti. Tuollainen thebandmäinen.

Ari kirjoitti...

Dylanilaisia piirteitä soundeissa. Kuuntelee ihan sujuvasti!

panu kirjoitti...

En tiedä onko tämä Kiinan Acapluco tai missä se on jos ei täällä. Jos kaupunki on perustettu 30-vuotta sitten, tarkoittaa se sitä, että täällä on paljon juuri paikalle saapuneita ihmisiä. Heidä juurensa ovat jossain ihan muualla. On vaikea selittää sitä tunnetta, joka tämä kappale luo tähän omituiseen maailman kolkkaan.

Viides rooli kirjoitti...

Bändi oli minulle uusi tuttavuus, ja tietenkin myös biisi. Bussilla paljon matkustavana voisin hyvinkin ladata albumin täydeltä tällaista melankolista musiikkia syksyn sateisia päiviä varten, sopisi tunnelmaan. Pitänee perehtyä porukan musiikilliseen antiin paremminkin.

Vaiheinen kirjoitti...

Mielenkiintoinen artisti ja bändi. Tha Basement Tapes, Dylanin ja The Bandin albumi, jolta tämä löytyy on niin ikiklassikko kuin voi olla. Tässä esityksessä on saatu henkeä aikaiseksi ja tekee sopivasti kunniaa originaalille. Kiitos.

Yaelian kirjoitti...

Hieno biisi.Nuo Basement Tapes on jostain syystä jäänyt mulle tuntemattomaksi,mutta tätä voisi kuunnella uudestaankin.

panu kirjoitti...

Voin myös puolestani suositella the basement tapesia. Siinä yhdistyy kaksi hienoa asiaa Dylan ja The Band. Calexico on myös mielenkiintoinen tuttavuus.

uuvana kirjoitti...

Calexico on tosiaan oikein mainio remmi. Näin heidät joku vuosi sitten Ruisrockissa. Päädyin heidän keikalleen ihan sattumalta kentällä vaellellessani ja muita artisteja odotellessa ja olin iloinen että satuin paikalle. Oikein hyvä kokoonpao myös livenä, olisi ihan kiva nähdä ja kuulla uudestaankin.

Hyvä biisi, kiitos. Erityisesti sovitus puhaltimineen miellyttää.

Tuima kirjoitti...

Aikamoisen ihana jollain surullisen kauniilla ja koskettavalla tavalla. Eli pidin kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis laulu kerrassaan.

Jos Jamesin Jimi ei sano mitään, niin ehkä kaverin oma bändi My Morning Jacket sanoo. Tai mikäli ei sekään, niin onnekas olet kun pääset tuoreeltaan tutustumaan :)

-mr. random