lauantai 11. helmikuuta 2012

Paluu kotiin

Viimeinen tv-sarja, joka on todella vienyt minut mukaansa ja jota ilman en uskonut tulevani toimeen oli Ed. Sen alkutekstien aikana ainakin kahden ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa soi Foo Fightersin ”Next Year”.

Sarjassa Ed "palaa kotiin" pikkukaupunkiin tehtyään suurkaupungissa lakitoimistolle miljoonakuprun ja löydettyään sen jälkeen vaimonsa sängystä postinkantajan kanssa. Tilannekomedian ja nyrjähtäneen saippuaoopperan (eivätkö ne kaikki ole nyrjähtäneitä) yhdistelmäksi luonnehtimaani sarjaa esitettiin Suomessa 2000-luvun alussa vain kaksi kautta, vaikka sitä tehtiin neljä kautta vuosina 2000-2004. Dvd:nä sarjaa ei ikäväkseni ole saatavilla.



Tässä on vielä katkelma episodista 16. Tämä tuskin sanoo monelle juuri mitään, mutta se onnistuuu kuitenkin kertomaan sarjassa piilevästä kepeästä vakavuudesta. Ja onhan Thoreaun kirja aivan mahtava.



Muita musikaalisia tv-muistoja ja vastaavaa: klik.

10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ihan vieras sarja, en ole koskaan nähnyt, klippi kyllä herätti mielenkiinnon.

Tiina kirjoitti...

Hämärästi muistan katselleeni tätä sarjaa, mutta alkumusiikkia en ollenkaan muistanut. Foo Fightershan nyt on hyvä joka tapauksessa. :)

Hirlii kirjoitti...

Vieras sarja - no, en ole mikään sarjafriikki - mut musa on aika mainiota.

Elegia kirjoitti...

En ole tästä(kään) aiemmin kuullut. Voisi kertomasi perusteella vaikuttaa mielenkiintoiselta, musiikki miellyttää ainakin.

lepis kirjoitti...

Joo, joku hämärä mielikuva tästä sarjasta on. Biisi on loistava!

Tommi kirjoitti...

Susu, Ed on vieras aika monelle, vaikka ohjelmakartassa sarja sijoittui sarjaa esitettiin juuri Sinkkuelämää ennen. Toisaalta en nyt ajattele, että varsinaisesti sekään sinun sarja olisi. (En tiedä miksi näin ajattelen...)

Tiina, Foo on hyvä nimenomaan joka tapauksessa.

Hirlii ja Elegia, jos tämä joskus dvd:lle ilmaantuu, kannattaa tutustua.

Lepis, biisi on loistava - nimenomaan tämän sarjan tunnariksi.

Kaikille yhteisesti: Simplify, simplify, simplify.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Sarjasta pyörii vanhoja jaksoja täällä Jenkeissä, niitä tulee joskus katseltua. Biisi sopii hyvin sarjan surkuhupaisaan tunnelmaan. :)

Tuima kirjoitti...

Olen nähnyt ehkä parisen osaa, vaikutti kiinnostavalta ja symppikseltä mutta jäi kesken. Tunnarista pidän. Voisin alkaa seuratakin sarjaa jos näyttäisivät uudestaan tai sen saisi DVD:ltä katsottavaksi. Ihme ettei sitä ole DVD:nä.

timbut kirjoitti...

Noh voi, Ed ei ole tuttu. Ed-pätkässä tosiaan kutkuttavaa, hiljaista huumoria.
Thoreaun Walden / Elämää metsässä aina retkirepussa mukana. FF:n biisissä kauniit lyriikat, nuo sanat suorastaan satuttavat.
Hyvät musat, muttei mitään upouutta auringon alla. "Aurinko on vain aamutähti", lopetta Henry Waldeninsa, mutta kuinka käy Edin?

I'm in the sky tonight
There I can keep by your side
Watching the wide world riot
And hiding out
I'll be coming home next year

Tommi kirjoitti...

Itkupilli, tunnelma ei mielestäni Edissä ole surkuhupaisa, vaan ennemminkin toiveikas, luovuttamaton, lupaava.

Timbut, yhdellä tavalla ilmaisten ei ole uutta auringon alla Edinkään lopussa: avioliitto.