lauantai 11. syyskuuta 2010

Musiikkia monsuunisateessa


Aasinsilta voi olla varsin hutera joskus, mutta minkäs teet. Tänään lompsiessani monsuunisateen alla ajattelin, että saisi tämäkin halvatun sade jo lakata. Myöhemmin, kun mietin sunnuntaiklassikkoaihetta tuli mieleeni Blind Melonin No rain biisi. Blind Melon jäi varmaan aika tuntemattomaksi ilmiöksi tätä hittiä lukuunottamatta. Se on sääli, sillä olisi ollut mukavaa kuulla enenmänkin letkeää, turhaa siloittelua karttavaa soittoa. Biisistä välittyy aito soittamisen ilo. Se jo on itsessään hieno asia tässä loppuun asti hiotussa digitaalisessa maailmassa. Tässä on rentoa, hipahtavaa ja psykedeelistä otetta, joka saa (tämän) kuuntelijan tuntemaan olonsa kotoisaksi ja iloiseksi. Olotila, joka on mitä parhain ajatellen sunnuntaita. Lisäksi tässä on varsin suloinen video. Se saa kaikessa naiviudessaan katsojan hymyilemään. Tämäkin on hyvä seikka ajatellen sunnuntaita.
Ikävä kyllä bändin laulaja, Shannon Hoon, kuoli lähes 15 vuotta sitten kokaiinin yliannostukseen. Kaikissa pilvissä on hopeareunus ja happosadetta keskellä, lainatakseni ja muunnellakseni englanninkielistä sanontaa "all clouds have a silver lining".

Muita rennosti soitettuja klassikoita voi löytää täältä.

Ja koska joku jossakin ei halunnut minun upottavan tätä videota joudutte, te, rakkaat lukijani osoittaamaan kursorillanne tätä linkkiä. Kiitos ja Anteeksi.

8 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Kaunis, kilisevä ja helisevä biisi. Kivasti sopii meikäläiseen säähän, harmauden takaa esiin pyrkivän valon tarkkailuun. Videosta jäi vain yksi kysymys: what would you rather be or a wasp?

Tuima kirjoitti...

Olipa hauska viedeo. Bändi ja kappale olivat aivan vieraita, mutta pidin kyllä. letkeää, kyllä, mutta aavistuksen jännitteisesti, soroa tuntui olevan mukana muussakin kuin laulajan Ozzy Osbourne -wannabelookaliketyylissä vai häneltäkö Ozzy yylinsä nappasi.

Viides rooli kirjoitti...

Ihan pakko aloittaa videosta: mainio! Niitty täynnä tanssivia ihmisampiaisia, ja piskuinen marginaaliyksilö löytää oman ryhmänsä. Oiva sanoma. :)

Musiikistakin olen kanssasi samaa mieltä. Siitä kuultaa aito soittamisen ilo. Rullaava, hyväntuulinen biisi.

Vielä jaksan ihmetellä yhtä asiaa. Mistä outojen bändinnimien taivaasta tuo Blind Melon on pullahtanut?

Ari kirjoitti...

Sokea melooni? 60 luvun hippitunnelmia aistittavissa.

panu kirjoitti...

Sokea meloni saattaa (wikipedian mukaan) viitata 20-luvulla vaikuttaneeseen bluesmuusikkoon nimeltä Blind Lemon Jefferson. Kundit ovat saatteneet noukkia nimen Cheech & Chongin vitsistä, jossa esiintyi hahmo nimeltä Blind Melon Chitlin, joka oli viite yllämainuttuun Jeffersoniin. Toinen selitys on, että bändin basistin isä olisi kiusoitellakseen kundeja nimittänyt bändin Blind Meloniksi. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa varsin hauska nimi bändillä.

panu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
panu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
lepis kirjoitti...

Voi miten lystikäs, niin video kuin biisi!

Mukava rallattelu sateisena sunnuntaina on aina poikaa. Etenkin jos ei sada meloneja.