sunnuntai 9. elokuuta 2009

Kala ui haluamassaan porukassa


Marillionista lähdettyään Fish teki komean albumin Vigil in thye Widerness of Mirrors (1990), jossa hän muun muassa ruotii Marillionista lähtönsä syitä. Siihen voi tulkita viittaavan myös suoraa puhetta sisältävän teesin "The Company", jonka niminen on myös artistin virallinen www-sivu.



Marillionia läppään tänne myöhemmin, mutta sanottakoon, että ilman Fishiä siitä tuli paria onnistunutta albumia (Season's End ja Brave) lukuun ottamatta pelkkä reliikki, joka yrittää uusiutua liian moneen suuntaan, koska fanikansa sanoo niin.

Muut klassikot löytyvät täältä.

11 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Vastoin ennakko-odotuksiani ja kappaleen lievästä mahtipontisuudesta huolimatta pidin tästä itse asiassa aika paljon. Hieno välisoittokin oli mukana.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Kyllähän tämä toimii ja kumisee kummasti. Hieman tuossa mahtipontisuudessa tuo viuluhässäkkä sotkee, olisi tullut kenties parempi ilman sitä. Mutta komea on.

Viides rooli kirjoitti...

Olipas hyvä löytö, Marillionin olinkin jo lähes unohtanut. Odotan innolla, mitä kappaleita aiot bändiltä tulevaisuudessa soittaa. Fishin ääni toimii.

Ink Narrative kirjoitti...

Hyvä biisi ja mukava että palautit Marillionin mieleen :)

Maria kirjoitti...

Mahtipontisuus puree minuun aina. Kun tehdään, niin tehdään kunnolla.

SusuPetal kirjoitti...

Ihan vierasta, mutta ei paha, ei paha. Mahtipontisuudesta olen samaa mieltä Mymskän kanssa, go for it and make it work!

Timo kirjoitti...

Yleensä olen huono lämpenemään musiikille, jota en ole ennestään kuunnellut toistuvasti vähintään viittä vuotta, mutta tästä tuli kyllä heti nyt ensikuulemalta kiinnostus tsekata lisää!

Tommi kirjoitti...

Mahtipontisuus osuu tässä tosiaan kohdalleen. Myös väliosa, kuten Tuima mainitsee, vetoaa minuun. Se teki sen jo silloin vuonna 1990. En millään meinaa uskoa, että tästäkin on jo pian 20 vuotta.

Fish oli pari vuotta sitten Tavastialla vedossa. Erinomainen esiintyjä. Jos on mahdollisuus päästä keikalle, niin ei kannata missata.

Fishin ja Marillionin paluusta on huhuiltu ja ovathan jonkun biisin livenäkin heittäneet. Ehkä kuitenkin kannattaisi pysyä soolouralla. Kaikkien ei tarvitse tehdä comebackia. Ja mitä nykyinen laulaja Steve Hogarth sitten tekisi? Minulle on aivan sama.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on jäänyt tuntemattomaksi ja vaatii useamman kuuntelun jotta pääsee niistä viuluista ohitse. Kyllä tässä kuitenkin jotain äärettömän tuttua on, eli lauluääni. Hyvä biisi!

panu kirjoitti...

Olen ollut aina vähän kiikun kaakun tämän kalan suhteen. Hänen ja Marillionin musiikissa on parhaimillaan todella komeita tunnelmia, mutta usein minua haittaa Hollywood-kokoluokan melodraama haitata. Ja jostain syystä en pääse yli sen tosiseikan, että Fish ajoittain kuullostaa nuorelta Peter Gabrielilta. Korvissani on varmasti vikaa.

Tommi kirjoitti...

Panu, ei ole korvissasi vikaa. Yhteys vanhaan Genesikseen taitaa olla vahvasti tietoinen. Kosketinvetoisuutta myöten.