keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Pomo tuli ja voitti

Pomo on työmies, joka saa energisellä esiintymisellään jopa jäyhät suomalaiset innostumaan. Bruce tekee työtä, jotta ilta onnistuisi. Ja onnistuihan se: Springsteeniin keikalta ei ole kertaakaan tarvinnut poistua pettyneenä. Vaikka taas jäi Lost in the Flood kuulematta, niin ei keikka nyt sentään yhtä laulua kaipaa. Siitä huolimatta, kun Bruce seuraavan kerran tulee grillilleni Wilhelmin innoittamana, niin asia on pakko ottaa puheeksi. Ja olihan yleisössä pari Lost in the Flood -toiveplakaattiakin. Brucen konsertit ovat osaltani nyt tässä.

Eilinen keikka oli taas huippuhetkien ketju, jonka ylimmät huiput kirjaan tähän. Sitä ennen on kuitenkin vielä todettava, että Jay Weinberg suoriutui rumpalinosastaan ihan näppärästi. Tietenkin häneltä puuttuu vielä isänsä kymmenien vuosien rutiini, mutta ihan hyvin rummut paukkuivat. Se kuitenkin näkyi ja kuului, että kiire hänellä oli. Pariin otteeseen tuli omituisia vikalyöntejäkin - tai sitten Jay vain soittaa sovitusti eri tavalla (paikoin kaoottisesti) kuin isänsä.

Sitten huippujen huiput -listaan:

1. The Ghost of Tom Joad
Springsteenin ja Nils Lofgrenin yhteissooloilu oli ylittämättömän komeata. (Sitä kuultiin ilokseni myös Cover Me -biisissä.) Lofgrenin kitarointi oli niin hienoa, että sanattomaksihan siinä meni, vaikka tässä nyt sanoja onkin.



2. Out in the Street
Jos yleisö ei aiemmin lähtenyt mukaan, niin Out in the Streetin aikana lähti. Bruce jaksaa innostaa juoksullaan ja millä hyvänsä. Hyvää työtä, sanoisin. Keikan alkupuolella Badlandsit, proveitallnightit ja outinthestreetit toimivat kuin... no, vaikka Korkeajännityksen tapaan kuin tuhat volttia.

3. Outlaw Pete
Uusimman levyn avausbiisi on klassikoksi syntynyttä myyttistä epiikkaa western-viittauksineen (Huuliharppukostaja!) ja nyt alussa kuultuine hauskoine Shadows-pätkineen.

4. The Dark End of the Street
Soul-klassikkoa tapaillessaan Bruce osoitti sekä saarnaajankykynsä (jotka hän osoitti pariin kertaan muutenkin) että huumorintajunsa, kun hän kommentoi omia viime kuukausinakin väitettyjä syrjähyppyjään. Hieno yllätys!

5. Because the Night
Yleisön (tai jonkun yksittäisen katsojan) toiveena soitettu biisi. Patti Smithin alkuperäisenä esittämä, Smithin ja Springsteenin yhdessä kirjoittama laulu toi mukavan tuulahduksen jostain kaukaa.

2 kommenttia:

S. kirjoitti...

Miltähän näyttäis kummityttösi laatima lista samaisesta konsertista? Innoissaan ainakin oli...

panu kirjoitti...

Pitää kysyä, tosin se ei kyllä varmaan pysty montaa laulua nimeltä mainitsemaan.