maanantai 29. kesäkuuta 2009

King of Bollocks... or was it Pop?


Eikö nyt kuulu kirjoittaa Miihkalista kauniita sanoja? Eikö nyt ole se aika, jolloin hyvin tapojen mukaisesti pitää muistaa korostaa, että Maikkelilla oli valtaisa merkitys popmusiikin kehityksessä, historiassa ja muinaisen Rooman lvi-töissä? Kyllä, nyt on pakko listata viisi MJ:n biisiä, koska kyseistä mustaa, valkoista, keltaista tai punaista miestä tai naista tai aikuista tai lasta on muistettava, onpa hänen yksityiselämänsä ollut millainen tahansa. Niin, eihän yksityiselämä liity musiikkiin mitenkään. Ja tuota äskeistä ei usko kukaan - eikä kuulukaan uskoa.

Listaani päätyville biiseille annan lauseen- tai virkkeenmittaiset selitykset, mutta yksikään biiseistä ei ole hyvä siksi, että sen laulaminen olisi kenties ollut laulajalleen sama kuin nappulan painaminen taivaan porteille ponkaisevassa hississä.

1. Beat it (Thriller, 1982)
Eddie Van Halenin kitarasoolo oli hieman raskaamman säveltaiteen diggarille oiva tekosyy kuunnella toisenlaista musiikkia.

2. Thriller (Thriller, 1982)
Teinikauhun konventioiden mukainen pölhötarinainen musiikkivideo, jonka halusi nähdä siksi, että sen tekeminen oli kallista.

3. Smooth Criminal (Bad, 1987)
Pakotti laskemaan, kuinka monta kertaan se "Annie are you ok?" laulussa oikein lauletaan.

4. Bad (Bad, 1987)
Weird Al Yankovich heitti tästäkin messevän version.

5. Remember the Time (Dangerous, 1991)
MJ:n kuoleman jälkeen HIStorya kahlatessa tämä jäi soimaan päähäni... olisikohan tämä siksi pitänyt jätää pois listalta?




1 kommentti:

panu kirjoitti...

Hyvä lista. Ja vielä komeampi otsikko. Täytyy vastata.