sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulusinglet

Ensimmäinen joulusingleni (siis semmoinen muovikeikko, jossa yksi biisi kummallakin puolella) oli Bruce Springsteenin Santa Clause is coming to town. Ostin sinkun, koska A-puolella oli My Hometown. Vasta kotiin päästyäni huomasin, että B-puolella oli joululaulu. Silloin päätin keräillä suosikkieni joulusinkkuja. Seuraava sinkku oli John Lennonin Happy X-mas. Se on mielestäni yksi parhaista joululauluista. Se on yleensä ensimmäinen joululaulu, jonka laitan levylautaselle jouluaaton lähestyessä.
Kolmas single tuli vastaan muistaakseni Porte de Clignancourt:in kirppiksellä. Opiskelin Pariisissa. Kahviloiden ja kapakoiden lisäksi tuli koluttua kirppiksiä. Sieltä tämä klassikko löytyi. Valkoisen, hieman nuhraantuneen kannen sisältä löytyi puhtaan valkoinen vinyylisinkku, jonka A-puolella on Please come home for Christmas ja B-puolella Funky New Year. Singlen takakanteen oli kuulakärkikynällä kirjoitettu: Yves. Mietin miten Yves oli pystynyt luopumaan tästä aarteesta? Tuskin koskaan tulen ymmärtään hänen ajatuksiaan. Olkoon tämä klassikko omistettu Yvesille ja ennen kaikkea perheelleni, joka tekee kuten Don Henley levyllä anelee.


P.S. Keräilyharrastukseni ei ole paljoa edennyt noista kolmesta Singlestä. Thin Lizzyn Joulusinkku on ollut etsinnässä jo noin 30 vuotta. Lahjoituksia otetaan vastaan.

Muita keräilykohteita voi kuunnella täällä.

7 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Yves on ehkä luopunut levystä vahingossa: lainannut tyttö/poikaystävälleen rakkaudenhuumassa. Eron tultua exä on kipannut asunnon nurkkiin jääneet Yvesin kamat kirppikselle.

Ymmärrän kyllä tämän kappaleen aarremaisuuden (en ole koskaan nähnyt valkoista vinyyliä), edelleen soi laulu kaihoisan hienosti.

Mulla on vain yksi joulusingle ja se on tietty Do they know it's Christmas. (Ja vaikka sanavahvistus - unising -niin kehoittaakin, niin ei silti lauleta kaikki yhdessä, ei edes yliopistolla...)

SusuPetal kirjoitti...

Tämä on niitä harvoja joulubiisejä, joita voin kuunnella. Ihan Eaglesien takia vaan.

Itselläni on Lynyrd Skynyrdin joulucd, ei pahaa.

panu kirjoitti...

Tuima, tuo Yves-teoria on erinomainen. Haluan uskoa, että se on totta. :)
SusuPetal: Lynäreiden jouluCD löytyy minukin hyllystä. Letkeän joulutunnelman luoja.

timbut kirjoitti...

Mainio tarina. Terveisiä täältäkin Yvesille.
Voi, voi, onhan se jouluista aurinkoisilla altailla. Hyvä ohut Eaglessoundi.
Nyt ei ole pohjoisessa muuta jouluisen valkeaa kun lokin paska torikivetyksellä, ääh.
Keräilystä puheen ollen: joillakin hyvin hallinnassa. Täällä aavikolla pitäisi kieltää, siis keräily.
Dee laitoi kaikki joulucd:t lukolliseen arkkuun, kätki avaimen ettei vaan kukaan, mutta, mutta... Ei soi Nat King Cole, ei Dean Martin, ei Elvis, ei Ray, ei Sinatra, ei Aretha eikä Ella...
Muistelemme, että Yläviidennes soitti täällä aiemmin Dylanin joulubiisiä. Se aiheutti aavikolla valtavan shokin, ei olla vieläkään oikein selvitty biisivideosta. Noh, jouluhan on tunnetusti vaarallista aikaa.

lepis kirjoitti...

Vai joululauluja! Tämän olin aivan unohtanut Eaglesien kavalkadista. Mukavaa soitella uima-altaalla. Jeee.

Tommi kirjoitti...

Tämä ei ole kummoisestikaan iskenyt minuun, Vaikka Eagles kyllä kelpaa. Olemme tainneet tästä turista pariin otteeseen - ainakin.

panu kirjoitti...

kiitos kaikille terveisistä, Yvesinkin puolesta.
Tommi: Olemme.
Timbut: Dylan video tosiaan oli "vaikuttava". Keräily voi olla myös vaarallista, jos se karkaa käsistä.