lauantai 11. joulukuuta 2010

työväenluokan sankari

John Lennon kuoli kotiportailleen kolmekymmentä vuotta sitten. Kari Tapio kotipihalleen viime viikolla. John Lennon teki laulun työväenluokan sankarista ja voi kai sanoa, että Kari Tapio oli sellainen. En ole koskaan erityisesti arvostanut Klabbia, mutta täytyy kunnioittaa tinkimättömän duunarin muistoa.
John Lennonista oli New York Times:issa hieno muistelosarja, jossa mm. Yoko Ono ja Ray Davies muistelevat 30 vuoden takaisia tapahtumia. Olen sen sortin rockpoliisi, joka ei ole koskaan arvostanut Onoa, mutta pakko oli kuitenkin myöntää, että Onon kirjoitus oli kaunis ja koskettava. Lennonin tuotannosta voisi helposti saada kasattua top vitosen ja ehkä se pitää tässä joskus tekaista. Nyt päätin kuitenkin valita tuon Working class Hero:n. Se on katkera, mutta kaunis laulu. Jollakin tavalla se sopii tähän joulukuiseen viikkoon.


Muut työväenlaulut voi kuunnella täältä.

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kaunis ja kantaaottava laulu,hyvää Lennonia! Pitääkin mennä tuonne NY TImesin sivulle lukemaan nuo kirjoitukset;kiitos linkistä!

Tuima kirjoitti...

Jäänkin kiinnostuneena odottamaan Lennon-vitostasi. Omalla vastaavallani tämä saattaisi olla ykkösenä, jos huomioitaisiin vain hänen soolotuotantonsa. Kuten sanoit: katkera ja kaunis.

Kari Tapiolla oli upea ääni - sääli ettei hän tehnyt mitään Cash-Rubin -yhteistyönkaltaista.

Viides rooli kirjoitti...

Hieno valinta Lennonilta. Tuiman tavoin jään odottamaan viiden sarjaasi.

Onko American Masters -sivusto sinulle tuttu? Siellä on Lennonista iso kasa kiinnostavaa matskua. Valitettavasti Lennonyc-leffa ei avaudu Suomessa, eivätkä dokkarista tehdyt videot, mutta podcastit toimivat. Kannattaa kurkistaa.

http://www.pbs.org/wnet/americanmasters/episodes/lennonyc-beyond-broadcast/episode-1-jack-douglas/1623/

SusuPetal kirjoitti...

Veret seisauttava kappale.

Ari kirjoitti...

Jostain syystä en ole ollut koskaan Lennon fani, hyvää musaa ja ammattitaitoista kuitenkin.

Tommi kirjoitti...

Vaikka John ja orkesterinsa, mikä se nyt olikaan, ei kauheasti ole minuun onnistunut osumaan, tämä on niin komea, oikeanlaisella tunteella laulettu biisi, että melkein itkettää. Mutta työläinen vain puree hammasta kaiken vieraantumisen edessä.

Hirlii kirjoitti...

Tää on hyvä, sain lahjaksi Lennonin tuplacd:n jolta tämä löytyy, - ja voisi myös kuulua Lennon-Top5:eeni.

Lennon jos kuka tiesi minkälaista on kuulua brittiläiseen työväenluokkaan. Hän tavoittaa tässä myös sen marxilaisen ajatuksen että työllä voidaan riistää ihmistä, ja orjuuttaa.

Jään myöskin odottelemaan Lennon topvitostasi.

panu kirjoitti...

Nyt sitä sitten pitää rustata se top vitonen.