lauantai 4. joulukuuta 2010

Lauantai-ilta

Satuin kuuntelemaan viikolla Suedea. Kun Coming up levyn päättävä Saturday night biisi alkoi soida, oli minulla silmät kostuneet. Se on herkkä, hauras laulu aiheesta, joka yleensä katetaan reilulla menomeiningillä.
Vaikka monesti lauantai-illat ovat hauskanpidon ja juhlimisen aikaa, olen aina myös nauttinut sellaisista lauantai-illoista, jotka tihkuvat suloisen katkeria yksinäisyyden hetkiä, lievän melankolian kajoa kaikkien kirkkaiden valojen takana. Minusta laulun sanoituksen ja melodian kontrasti kuvaa tuota olotilaa osuvasti.
Kun tänä lauantaina vaimo kysyi voisinko viedä hänet lasilliselle alakerran baarin oli minun helppo Brett Andersonin tapaan todeta: "Oh whatever makes her happy on a Saturday night, Oh whatever makes her happy whatever makes it alright".


Muita lauantain jälkeisiä klassikoita löytyy täältä.

7 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Laulussa ja viedeossa on kyllä tietty tunnelma, jonka häivähdyksenä tvoittaa jostain kaukaa, silloin kun vielä mietti lähtisikö lauantai-illaksi ulos vai jäisikö sittenkin kotiin. Laulajan ääni häiritsi jollakin tuttuudella ensi kunnes tajusin, että äänestä ja laulutavasta, joistain fraseerauksista, tuli mieleen David Bowie.

panu kirjoitti...

Enpä ole jostain syystä tullut ajatelleeksi Bowieta tässä yhteydessä, mutta vaikutus kieltämättä vahva.

SusuPetal kirjoitti...

Kaunis laulu. Itselläni ne ajat, jolloin mietti, lähtisikö lauantaina jonnekin vai ei, ovat kaukana, mutta muistan kyllä tunteen.

Puoliso kannattaa aina viedä drinkille.

Ari kirjoitti...

Minullekin tuli mieleen Bowie, kaunista, herkkää. Suede oli brittiläinen rockyhtye, jonka vaikutteisiin luetaan mm. David Bowie ja The Smiths.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä oli hyvä fiilis.

Viides rooli kirjoitti...

Hieno biisi ja erittäin taitavasti tehty video, tarina koukutti katsomaan intensiivisesti loppuun asti.

Taidat olla pohjimmiltasi romanttisuuteen taipuvainen gentleman? :)

panu kirjoitti...

"Ajoittain" lienee rehellinen vastaus, Viides rooli.