lauantai 27. marraskuuta 2010

Taitavuuden rajaton riemu

Rush konsertoi Suomessa ensi toukokuussa. The Time Machine Tour on kiinnostava siksikin, että yhtye on ilmoittanut esittävänsä kokonaisuudessaan albuminsa Moving Pictures, joka on julkaistu kolmekymmentä vuotta sitten vuonna 1981. Asiasta löytyy uutinen tästä.

Niille, jotka ihmettelevät, miksi papat vieläkin keikkailevat, panen tähän esimerkiksi edellä mainitulta albumilta instrumentaalisen taidonnäytteen YYZ. Sopii ihmetellä sitäkin, että videossa yleisö hyppii tällaisen progefuusion tahdissa kuin pannahinen nuoriso rokkikonsertissa. (Jos haluaa vain kuunnella, kannattaa painaa play alemmasta "videosta", josta saa kuullakseen studioversion... vaikka eroahan ei juurikaan ole.) Moving Pictures on sellaista yhteistä muistia ja kulttuurista tietoisuutta, joka kasvaa koko ajan korkoa. Tästä lausumasta saatte toki ajatella ihan mitä haluatte. Minä olen kuitenkin oikeassa. Niinhän me kaikki olemme.

name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B3hJ5-ngUow?fs=1&hl=fi_FI">

Muut taitoa uhkuvat tämän sunnuntain klassikot naputat esiin täältä.

11 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Mutta jostain syystä videosta on osa leikkautunut pois: kuva on vajaa paikoin jopa niin, että kuvattua soittajaa ei edes näy. Blääh.

Tuima kirjoitti...

Juu, silleen yhteistä muistia ja kulttuurista tietoutta, että mulle ihan outo. Nythän tuli sitten tuota kulttuurista tietoutta hiukka kasvatettua. Kyllähän tätä kuuntelee, ei huono. Ja mikäs on pappojen soittaessa, kun kerran sujuu ja kuulijoita riittää. Sinä vissiin menet keikalle :)?

Yaelian kirjoitti...

Ihan taitavaa kitarointia,mutta en taida mennä keikalla...

Tommi kirjoitti...

Tällä kertaa [!] olin tarkoituksellisen elitistinen johdannossani. Mutta kannattaa silti huomata, että soittajia on vain kolme. Ei hassumpaa vallitusta kolmella.

Tuima, juu. Kolme vuotta sitten jäi väliin, kun täällä kävivät.

Yaelian, kitaroinnin lisäksi oli muutakin :)

Hirlii kirjoitti...

Jos vain on kuunnellut suomalaista progea 1970-luvulla, niin tätähän se on, kulttuurista perimää sillä tavalla. Ja se kiertää, kyllä vain tämän musiikinlajit opit ja oivallukset kiertävät.

Rushia en ole kuunnellut, mutta komealta kuullosti.

timbut kirjoitti...

Pitää kuunnella paremmalta masiinalta, ehkä sitten tai ei? Saattaa sopia hyvinkin anarkistiseen aamuumme RUSH tosiaan...
Visuaalinen vahvistus?

Ari kirjoitti...

"yhteistä muistia ja kulttuurista tietoisuutta, joka kasvaa koko ajan korkoa." hienosti sanottu!

Edellisen neilikan jälkeen ehkä hieman liian kovaa.

panu kirjoitti...

Hyvä valinta. Moving pictures oli ensimmäinen Rush levyni. Oliskohan sen joskus sulle lainannut? Suosikkini tosin oli Tom Sawyer, joka aloittaa levyn. Hieno on tämä XYZ. En ole pitkään aikaan kuunnellut Rushia.

Viides rooli kirjoitti...

Ei ikä ole este, vuodet tuovat taitoa - jos vain jaksaa harjoitella. Ja Rushin herroista kuulee, että treenattu on. :)

En kuulu bändin fanikööriin, mutta tunnustan pitäväni Rushin jytkeestä. Konserttiin tuskin lähden, mutta sinulle toivotan mainiota keikkaa. Nauti!

SusuPetal kirjoitti...

Mukavan raskasta menoa. Jostain syystä alkoi tehdä mieli vetää jotain...ei kännejä, ei pulkkaa, ei herneitä nenään. Mitäköhän?

Vetää naama hymyyn :)

Tommi kirjoitti...

Hirlii, oikeassa olet.

Timbut, kyllä tähän tosiaankin tarvittaisiin kunnon vehkeet...

Ari, kiitos, korkealta ja kovaa.

Panu, XYZ (olisiko Andy Summers?) viitannee johonkin toiseen lauluun, mutta komea tämä on silti.

Viides rooli, kiitän. Vissiin on vähän tullut treenattua ja albumeitakin tehtyä "muutama".

Susu, yksi taitavuuden parhaita puolia on kyky hymyilyttää. Tosin joskus myös leuka voi tippua rinnuksille.