sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Valoa tunnelin päässä

"I'm coming home..."

Panun reggaeröpöttelyn innoittamana minäkin vedän lapsuuskortin esiin. Tosin nykyään tämä käy aikuiskortistakin. Rainbow oli erityisen kovaa kamaa, kun oli aiemmin digannut lähinnä Tapani Kansan "Rokkivaari Hotasta". Rainbow avasi minulle oven maailmaan, jota en uskonut olevan olemassakaan. Tai en ainakaan tiennyt. Valintani Rainbow'n hienosta ja taitavasta ja tavallaan ylivertaisesta tuotannosta on "A Light in the Black".

Videosta löytyvät perustelut sekä bändi- että biisivalinnalle. Rising (1976), jolta biisi löytyy, on kokonaisuutena niin majesteettinen rockalbumi, että tippahan tässä tipahtaa linssiin. Rainbow'n muusikot ovat niin taitavia, että biisien pituudet venähtävät pakollisten soolojen takia. Se ei haittaa yhtään, mutta pyydän anteeksi niiltä, joita se haittaa.

Rainbow oli aikansa superbändi.
Muut tämän sunnuntain superit löytyvät tästä.


7 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Eipä tuohon ole juuri lisättävää. Draivi, soundi, energia, vaihtelu, uusi maailma! :)

Vaiheinen kirjoitti...

Jes. Kunnon soolot tässäkin. Menee eikä meinaa.

panu kirjoitti...

tuli nuoruus mieleen. Kaveriden Hevibändi Lady Evil:in treenikämpällä on näitä mankasta joskus revitelty. Olin ihan unohtanut, että Rainbown levynkannet on omassa sarjassaan ihan ylittämöttömiä. Ja jottei totuus unohtuisi siteeraan lopuksi Sensuuri: "On meillä tietokoneohjattu sateenkaari ja maailman suurin roudarikaarti". Camp-nuppi on tänään yläviidenneksessä yhdessätoista.

Tuima kirjoitti...

Tää on fiilistelybiisi (sopisi kai siivoukseeenkin) ja sellaisena kovin kulkeva. Ei huono. Kuuntelin kokonaan.

Hannah kirjoitti...

Nuoruusvuosiin osui lyhyt hevikausi, mutta käytännössä se ei ollut paljon muuta kuin Rainbow. Eikä sitäkään kovin paljon, mutta riittävästi, jotta myöhemmin piti hankki pari bändin kokoelmaa, joilta on tullut soiteltua tämän tästä Temple of the Kingiä ja paria muutakin. Kuten vaikka aivan ihastuttavaa instrumentaaliballadia, Vielleicht das Nächste Mal.
Rainbow ja Blackmore ovat kai aina pitäneet melodisuutta kunniassa, enemmän kuin muut hevibändit.

pilvikki kirjoitti...

No mikäpä ettei tätä kuuntele, vaikka tosiaan siivotessa!

timbut kirjoitti...

Tuttuja sävelkulkuja, jostain sateenkaaren tuolatpuolen, mistäköhän? Ehkä Timbuktussakin aletaan vihdoin siivota?