sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Villaista Juuttia

Erään Norjalaisen tuttavani Facebook-päivitys oli tällä viikolla yksinkertaisesti: "Surfing the warm industry". Muistin heti mistä on kyse. Siksi ajattelin valita sunnuntain klassikoksi tanskalaisen Kashmir yhtyeen biisin (joka tuo FB statuskin on). Kashmir on minulle ollut erittäin tärkeä tuttavuus, tuotuani yhtyeen levyjä muuttokuorman mukana Tanskasta. Myönnän etten kuunnellut bändiä lainkaan Tanskassa asuessani, mutta takaisin tultuani tämä oli hyvä lohdutus koti-ikävään (jota podin kotimaassa). Melpomene on kertakaikkisen hieno laulu. Vaikka yhtyeen keskushahmo Kasper Eistrup näyttää Jyllantilaiselta sikafarmarilta on hänen esiintymisensä livenä intensiivistä ja herkkää. Tämä Youtube-video on kuvattua Vegassa, joka on Kööpenhaminan Tavastia. Saa nauttia punaviinin tai Tuborgin kera (tarjoilusuositus).
Ja jos Juutinrauma tympäisee täältä löytyy vaihtoehtoja Sunnuntaille.

11 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ei paha, mukavan hypnoottinen meno. Punkulla, kiitos.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Kiva uusi tuttavuus tämä. Tuossa on jotain... hmm... jotain... ehkä se on tuo hypnoottinen, mistä SusuPetal mainitsi.

Tuima kirjoitti...

Aika sööttejä ovat sitten jyllantilaiset sikafarmarit, tätähän ihan kuuntelemisen lisäksi katsookin :) Joo, pidin jotenkin. Aika paljon, ja varsinkin tuosta laulajasta.

panu kirjoitti...

En ole ihan varma ovat K-A-I-K-K-I Jyllantilaiset aivan saman näköisiä Kasper Eistrupin kanssa, mutta sen tiedä, että he eivät ole yhtä hyviä muusikoita, valitettavasti. Hyvä, että maistuu. Jos haluaa kuulla lisää voin suositella No balance palace levyä Spotify:n kautta. Sitä kuunnellessa kannattaa kuunnella tarkkaan ja voi kuulla David Bowien ja Lou Reedin vierailut.

Tommi kirjoitti...

Jumalazion! Kashmirin live pitää vetää heti hyllystä lautaselle. Erittäin hyvä livebändi. Ei ole tullut kuunneltua aikoihin. Melpomene on loistoviisu, mutta onhan heillä näitä läjäpäin. Panu suositteli No Balance Palacea, mutta minun suosikkini Kashmir-levyistä on Zitilities. Kasperilla on grunge-henkisesti vieläpä ruutupaita ja kaikki. Onkohan ihan flanellia?

lepis kirjoitti...

Kuullut tästä olen, mutta en voi sanoa kuulleeni tätä. Vai - ko? Toisella kuuntelulla entistä tutumman oloinen... mnnn... Nyt häiritsee.

Mukavaa kamaa, joka tapauksessa.

panu kirjoitti...

Tommi on oikeassa. Zitilities on Myös aivan loistava levy. Samaten kun Live, jolta tämäkin tallenne on. Siltä löytyy myös hauska Neil Young cover.

Tuima kirjoitti...

taatusti on flanellia! No ehkä yksi tämännäköinen rokkaava sikafarmari Jyllantiin vain mahtuukin. Pitää kuunnella nuo molemmat mainitut levyt eivätkä nämä ulkomusiikilliset arvot nyt niin tärkeitä enää tässä iässä olekaan.

Ink Narrative kirjoitti...

Empä ollut ennen kuullut. Pitänee korkata se punkkupullo.

Tommi kirjoitti...

Ehdotan kuunneltavaksi myös levyä The Good Life (1999). Se on myös vallan erinomaista. Taisi olla eka Kashmirin levy, jota Panu soitti minulle Tanskasta palattuaan.

Bändistä on Suomen tv:stäkin tullut kiinnostava dokumentti "The Rocket Brothers", joka on myös yksi heitin biisinsä nimi. Dokumentti paljastaa pojat aikamoisiksi perfektionisteiksi. Melkein joutuu ihmettelemään, miten ovat saaneet valmiiksi yhtään levyä.

Tommi kirjoitti...

Tässä on kiinnostuneille vielä kaksi linkkiä toisessa blogissani aikoja sitten kirjoittamiini "arvioihin"/"raportteihin" Kashmirin keikoilta.

http://rtommik.blogspot.com/2006/03/kashmir-lmmitt.html

http://rtommik.blogspot.com/2006/12/kasmir-yo-talolla.html