lauantai 15. lokakuuta 2011

Cadillac


Stone Gossardin, Pearl Jamin toisen kitaristin, Binauralin (2000) ja Riot Actin (2002) välissä julkaistu soololevy Bayleaf (2001, tarkemmin 11.9.2001…) on mainio irtiotto, vaikka osa lauluista voisikin olla jollain Pearl Jamin levyllä. Jos Stonella ei olisi ollut PJ-taustaa, levyltä olisi irronnut yksi mojova hittikin. Se ei kuitenkaan ole tämänkertainen valintani.

Road-elokuvan tutkijan itsestään selvä valinta levyltä on rauhallinen, höyhenen keveä ”Cadillac”, jonka naiivi sanoitus pakottaa hymyilemään. Aivan, juuri niin kuin Cadillacin ratissa hymyillään. Auton hytke tarjoaa sunnuntaiaamuun ajelumusiikkia. Ei tarvitse kuin sulkea silmät ja lähteä matkaan. Ikkuna auki, kyynärvarsi ulos ja hymy leveäksi. Aurinko paistaa kyllä. Äläkä välitä, tämän tahdissa ajaminen onnistuu leikiten silmät ummessakin.


Muihin hytkytyksiin ja tärinöihin yllät tästä.

9 kommenttia:

panu kirjoitti...

yllättävä valinta. Ei ole minuun uponnut koko bayleaf-levy. Erottuu varsin hyvin muista Cadillac-aiheisista biiseistä.

Tommi kirjoitti...

Ei tämä ole yllätävä lainkaan: aina ei voi kuunteluttaa Pearl Jamia, mutta jotain siitä liepeiltä voi :) Minusta levy on erinomainen, nimenomaan autossa kuunneltuna.

Tuima kirjoitti...

Laiskanrento tai letkeä, mten vaan, mutta kyllä tätä kuunteli. Ei paha.

Ari kirjoitti...

Hymyillytti tämä Cadillac versio

Yaelian kirjoitti...

Olipa hieman erilainen Cadillac-versio.Mutta kivan letkeä tämä:)

SusuPetal kirjoitti...

Juuri niin keinuvaa kuin letukan kyydissä.

Hirlii kirjoitti...

Letukanletkeä. Ei huono.

lepis kirjoitti...

Jopas olikin erilainen Cadillac -biisi kuin mitä odottaa saattoi. Tietenkin mielessä se Rengadesin biisi, varsinkin tällä viikolla.

Mukavasti tämä rullasi.

Tommi kirjoitti...

Kiitos. Tämä tosiaan hymyilyttää, kuten kaikki överiksi menevä. Juuri oikeanlainen meiniki tässä letkeydessä kuitenkin on, kuten haastelette.

Ti-aiheisia kipaleita olemme Panun kanssa pojottaneet aikaa sitten, mutta kaipa niitä voisi listoittaa uudestaankin.