sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

I hope I die before I get old -my generation




Otsikko on lainaus The Who:n My generation laulusta. Se on yksi rockmuusikon eläkerahaston perusperiaatteista. Nuorena kuoleminen on osa myyttiä, jolla varmistetaan levymyynti. Eilen Amy Winehouse kuoli 27-vuotiaana ja saavuttanee legendaarisen maineen. Kaikki viimeisimmätkin raakkumiset tuotetaan ja pistetään myyntiin. Surullista ajatella, että Amy:n komea ääni on vaiennut. Lukiessani uutista huomasin, että hän kuoli 27-vuotiaana. Muistin, että moni muukin muusikko on menehtynyt tuossa iässä. Kokosin top-5 Amyn muistolle näistä 27-vuotiaiden vainajien biiseistä.

Keveät mullat, Amy.

Kurt Cobain (1967-1994): Where did you sleep last night
Janis Joplin (1943-1970): Get it While you can
Jim Morrison (1943-1971): You're lost little girl
Brian Jones (1942-1969): Under my thumb
Jimi Hendrix (1942-1969): Little Wing

Listan voi kuunnella Spotify:stä.

2 kommenttia:

Tommi kirjoitti...

Hienoja ovat - jokaikinen. Cobainia en tähän "tietyistä" syistä kuitenkaan itse asettaisi. Mr. Jonesin mukanaolosta nostaisin hattua, jos minulla olisi hattu.

Ja tähänhän voisi vastata "Alexandra Salmela", jos niin haluaisi.

panu kirjoitti...

Arvasin, että Kurt aiheuttaa hikoittelua arvon kolleegalle. Minusta hän on paikkansa ansainnut. Varsinkin tämä tulkinta Ledbellyn biisistä on sydäntäsärkevä. Ja kyllä jos ollaan objektiivisiä osasi Kurt kirjoittaa hienoja pop-biisejä. Mutta ei se hänestä kuitenkaan jeesusta tee.