sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Psykedeelinen psunnuntai

Eilen töihin rämpiessä olo tuntui henkisesti irtonaiselta. Johtuikohan se edellisen illan viinilasillisesta ja oluesta? En osaa sanoa, mutta todellisuus oli vain kevyesti kiinni parista nurkasta. Metrosta noustessani sattui Spotifyn psykedelia-soittolistalta arpoutumaan Grateful Deadin hieno Friend of a Devil. Hetkellisesti todellisuus tuntui irtoavan kokonaan. Tämä biisi on Deadin American Beauty (1970) -albumilta, joka on yksi heidän parhaimpiaan. Koska Grateful Dead oli myös loistava live-bändi laitan mukaan konserttitaltioinnin vuodelta 1970. Ja jos haluaa tarkemmin tutustua heidän konsertteihinsa voin suositella The Deadpod podcastia. Ajattelin, että voisi olla mukavaa jakaa tämä kaunis musiikillinen kuumailmapallo, jolla purjehdin muutaman hetken eilen. Keveätä sunnuntaita.

Studio:


Konsertti:


Muut keveät klassikot voi löytää täältä.

Rauhaa.

6 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Tää tykkäs ja paljon. Kiitos.

Ari kirjoitti...

Olen jotenkin näköjään yhdistänyt Grateful Deadin hieman raskaanpaan musiikkiin, olen ollut siis väärässä. Letkeän leppoista tämä.

panu kirjoitti...

Ari, Grateful Deadhän on pilven pehmeätä musiikkia. Tuntemistani bändeistä heillä on ehdottomasti lavein musiikin tuntemus. Konserttitaltioineilla kuulee aivan kaikkea bluegrassista Rollareihin ja psykedeliaan.

Viides rooli kirjoitti...

Kuuntelin biisit tällä kertaa kuulokkeilla, ja varsinkin tuon studiossa äänitetyn version kitarajuoksutukset olivat hurmaavia, jos tällaista adjektiivia tohtii käyttää Grateful Deadin yhteydessä. :)

Letkeä fiilis, poljento hiipii vaarallisen, ellei suorastaan pirullisen, helposti ihon alle. Pidin.

Hirlii kirjoitti...

Onpa kivaa musaa. Oikein sopii iltamusaksi. Kiitos.

Tommi kirjoitti...

Grateful Dead on yksinkertaisesti Great. Olen pidätellyt ryhtymästä tähän suohon, vaikka Panu on monesti ehdottanut kuunneltavaksi sitä sun tätä. Kaikki kuulemani konserttitaltioinnit ovat kyllä olleet laaja-alaisuudessaan ja tyylitajussaan likimain ällistyttäviä.