lauantai 31. heinäkuuta 2010

Matkalaulu (taas)


Olen lähdössä. Siis matkalle. Sen vuoksi klassikkoni osuu matkalauluun. Jotenkin tässäkin laulussa on sellainen hienoinen surumielisyyden vire, joka liittyy aina lähtemiseen (etenkin kun osa perheestä jää kotiin). Myönnän heikkouteni matkalauluihin, mutta ne tuovat lohtua pitkillä, yksinäisillä ja tylsillä matkoilla. Ne kuljettavat matkalaista hetken aikaa vierekkäisessä todellisuudessa, jossa voi olla kysymättä itseltään, että ollaanko jo perillä.
The Black Crowes:n Wiser time on minusta mainio matkalaulu. Siinä on sopivan laiska tunnelma. Lisäksi slidekitaran ja sähköpianon soundit ovat mitä parhaita matkakumppaneita. Mielestäni The Black Crowes jatkaa ajoittain komeasti samalla musiikillisella tiellä, jota viime viikkoisen klassikkoni The Allman Brothers Band tallasi muutama vuosikymmen aiemmin. Ja hassua kyllä molemmissa bändeissä on veljesparit: Duane ja Greg Allman The Allman Brothers Bandissä sekä Chris ja Rich Robinson The Black Crowes:ssa.

Muita matkalauluja sunnuntaille löytyy täältä.

6 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Juu, oikein sopiva matkalaulu, sillä jos on nopea tempo, niin kuin minä enemmän pidän, tulee painettua kaasua reippaammin...

Vaiheinen kirjoitti...

Tosiaan. Tämähän jyrää asfalttia rullalle oikein kunnolla.

Viides rooli kirjoitti...

"Horizon behind me, no more pain."

Biisissä on synkähkö alavire, vivahdus paosta. Mutta eikös useimpien matkalaulujen motiivina ole halu jättää mennyt taa ja aloittaa puhtaalta pöydältä?

Kuin sattuman oikusta radiossakin soi juuri matkalaulu: "Nyt lähden Stadiin, mä vaihdan maisemaa." Mitä tulee The Black Crowesiin, pidin bändin soundista ja laulun tunnelmasta, videosta en niinkään.

Ari kirjoitti...

Kyllähän tämän kanssa matkaa tekisi mielellään!

SusuPetal kirjoitti...

Biisi oli ihan ok, mutta matkalauluksi haluan nopeatempoisempaa. Tässä oli liian paljon nyansseja. Matkamusan pitää olla krouvia ja konstailematonta, jotta ei aja ojaan liian keskittyneellä kuuntelulla.

Mukavaa matkaa.

lepis kirjoitti...

Tämän kyydittämänä kelpaa kadota reissuille.