perjantai 26. syyskuuta 2008

happiness is a warm gun



Tällä viikolla tuohduin. Niin teki varmasti moni muukin Suomessa. Olen tyypillinen suomalainen mies, joka on koulutettu tappamaan. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) minun on erittäin vaikea ymmärtää mihin rauhanomaisessa yhteiselossa tarvitaan käsiaseita. Ne ovat suunniteltu ihmisten tappamiseen, ei muuhun. Ne ovat esimerkiksi vasaroina varsin huonoja. Ne ovat hyviä vain yhdessä asiassa: ihmisten rei'ittämisessä. Miksi niitä tarvitsee omistaa? Haluan vastustaa aseita yläviidennekseen sopivalla tavalla: top 5:lla.

The Beatlesin Happiness is a warm gun on mitä loistavin ironisointi aseenomistamisen hienoista puolista (tai siis niiden puutteesta). John Lennonille pitäisi mielestäni luovuttaa postuumisti Nobelin rauhanpalkinto.
The Smashing Pumpkinsin angstille löyhkäävä bullet with butterfly wings on sanoituksiltaan aika monimielinen laulu, mutta jollakin tavoin sopii aiheeseen (muutenkin kuin nimensä ansiosta). "despite all my rage I'm just a rat in a gage" -niin mitä muutakan sitä voi todeta, kun katsoo Matti Vanhasta latelemassa latteuksia.
Ei tarvita kummoistakaan aasinsiltaa seuraavaan lauluun edellisestä. Rage against machinen killing in the name of on mielestäni sopiva laulu tähän kohtaan. Se on sopiva antidoktriiniviisu: "and now you do what they told ya!"
Palaan nykyään usein Jakob Dylanin soololevyn ääreen. Se puhuttelee minua monella tavalla. Sen avausraita Evil is alive and well on surumielisen kaunis kuvaus nykymaailman pahuudesta. 
Viimeisenä lauluna tällä listalla soi Pearl Jamin Waisted reprise. Se on kestoltaan vain 53 sekuntia, mutta siitä huolimatta kaunis laulu ja saa minut aina ajattelemaan elämän ainutkertaisuutta.

1. The Beatles: Happiness is a warm gun (The white album, 1968)
2. The Smashing Pumpkins: Bullet with butterfly wings (Mellon Collie and the infinite sadness, 1995)
3. Rage Against the Machine: Killing in the name of (Rage against the machine, 1992)
4. Jakob Dylan: Evil is alive and well (Seeing things, 2008)
5. Pearl Jam: Waisted reprise (Pearl Jam, 2006)

3 kommenttia:

/mek kirjoitti...

YK:n määritelmän mukaan Suomessa on siviileillä 1.6 miljoonaa luvallista käsiasetta. Näistä yhdenkäden aseita eli pistooleja ja revolvereja on noin 290.000 kpl.

Nyt voisin väittää, että näistä noin 289.998:lle on niiden omistaja keksinyt muuta käyttöä kuin ihmisten rei'ittämisen, mutta sen sijaan tyydyn vaatimaan keihäiden ja jousipyssyjen täyskieltoa sillä ne ovat suunniteltu vain ihmisten tappamista varten.

Vakavana sivuoireena saamme vielä kärsiä sepporädyistä.

Ja ainahan kieltämällä asioita saa seuraavissa vaaleissa enemmän ääniä.

panu kirjoitti...

Jousipyssyjä lienee alunperin käytetty myös metsästykseen, mutta turhahan siitä on kinata. En näe mitään käyttöä mokomille pössyköille ja sillä siisti. Ja tiedän, että sinä rakas ystäväni näet asian täysin toisin. Jos joskus kuitenkin käy niin, että valot vintilläsi himmennevät ja päätät käyttää pistoolejasi niiden suunitellu tavalla, älä tule meille käymään. :)

Kaikenmaailman sepporädyistä tosiaan saa ikävää ihottumaa.

Vaaliteemasta en menisi varmuuteen. Suurinosa ihmisistä tykkää mattivanhasista ja jyrkikataisista, jotka vain tyytyvät voivottelemaan minun telkkarissani.

Tommi kirjoitti...

Loistavaa. Minulla on pyörinyt mielessäni lista samasta aiheesta. Ehkä siksi pidämme blogia yhdess`? No, joskus osuu näin. Oma listani tulee "joskus" lähitulevaisuudessa.